Consells del Servei de Mediació per a una bona convivència veïnal en temps de Covid-19

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana volem recordar-vos que en aquests moments de confinament és més important que mai la bona convivència dins la vostra comunitat veïnal i a casa.

El confinament ha augmentat el temps que passem a casa en família i també convivint en comunitat. La bona convivència depèn de tots i totes i del què hi puguem posar de la nostra part. Per aquest motiu us recordem que ara més que mai és important el diàleg per solucionar els conflictes que pugueu tenir aquests dies i us volem oferir uns petits consells que poden fer que parlar sigui un èxit.

    • Sigues tolerant. El confinament és difícil per a tothom.
    • Si ho necessites, parla amb qui tinguis el problema (si és un veí o veïna, fes-ho a través de telèfon o apropant-te a la seva porta respectant la distància de seguretat).
    • Tria un bon moment per parlar. Sobretot quan tu estiguis tranquil o tranquil·la.
    • Explica com et sents i què necessites per estar millor.

Escolta allò que l’altra persona vol dir-te.

  • Entrena l’empatia quan et costi entendre l’altra persona i posa’t a la seva pell.
  • Utilitza un to de veu amable i conciliador, recorda que parlant la gent s’entén.

Esperem que aquestes pautes us siguin d’utilitat i que si teniu algun problema, us ajudin a poder resoldre’l de forma pacífica i positiva.

També és important saber que en cas que vulgueu, podeu comptar amb l’ajut i el suport de les persones professionals del Servei Municipal de Mediació, que durant el confinament segueixen treballant per ajudar-vos a conviure millor. Si ho necessiteu, podeu trucar al telèfon 602 248 761 o escriure a mediacio@bdv.cat de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Font: bdv.cat