Creu Roja repartirà aquest Nadal joguines a 1.900 infants en situació de vulnerabilitat , 227 de Barberà del Vallès

Creu Roja s’encarregarà d’intentar que cap nen es quedi sense joguines aquestes festes. Un any més, la iniciativa de l’organització permetrà que un total de 1.930 nens i nenes vallesans tinguin un lot per Nadal o Reis, amb una important novetat: els pares podran triar quina joguina s’adequa més als gustos dels petits.

En total, 1.100 nens de Sabadell, 100 de Sant Quirze del Vallès i 227 de Barberà del Vallès rebran joguines, una iniciativa que aquest cop s’amplia a Badia del Vallès, on s’hi sumaran uns 503 infants. “Preveiem repartir unes 5.790 joguines a nens de 0 a 14 anys”, explica Montse Font, presidenta de Creu Roja Sabadell.

Com a novetat, la seu de Sabadell ha obert una petita botiga, una prova pilot que si funciona, i de moment la resposta és molt positiva, s’ampliarà a la resta de municipis als quals es dona cobertura. Es tracta d’un espai on els usuaris poden accedir i escollir la joguina que més s’adapta als seus fills. “Han d’agafar una de les principals, i després dues de complementàries, de manera que s’enduen un lot de tres”, explica Font.

La seu també ha acollit un taller sobre joguines educatives on hi ha participat el 70% dels usuaris, i que ha servit per implicar les famílies.

COM AJUDAR?

Per posar-hi el granet de sorra, tot ciutadà por ajudar, però no amb diners, donat que la part econòmica ja queda coberta amb la participació d’entitats i empreses com l’Obra Social La Caixa, que dona 7.000 euros, i la col·laboració d’Educa Borràs, proveïdor de la campanya.

És per aquest motiu que demanen que qui pugui dugui joguines noves, amb el criteri, a més, que siguin no bèl·liques i no sexistes.