Aquesta propera setmana les Defensores i defensors dels Drets Humans arriben a Barberà del Vallès

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, assisteix a la recepció de benvinguda.

A Barberà del Vallès, els actes es realitzaran els dies 4 i 6 d’octubre.

El passat dilluns 26 de setembre, Sant Boi de Llobregat va acollir l’acte de benvinguda de la 4a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans, en la que enguany hi participen 23 municipis catalans i entre els quals es troba Barberà del Vallès.

L’acte de benvinguda va ser presentat per la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Alba Martínez Vélez, municipi que ha estat l’impulsor del projecte des de la seva primera edició l’any 2013.

Van intervenir també Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, en nom de les entitats participants; Ferran Puig i Verdaguer, alcalde de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, un dels municipis amb menys habitants; Maruja Rambla i Amat, regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa, el municipi amb més habitants, i Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, en representació de les diferents administracions i altres organismes participants. En representació dels defensors i defensores participants, van parlar Jeison Castaño “Jeihhco” (Colòmbia), Zaina Ebrahim (Síria), Víctor Ochen (Uganda) i Rebiya Kadeer (minoria uigur de la Xina). A l’acte de benvinguda també va assistir l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay.

La delegació de les vuit persones defensors dels Drets Humans està formada per la periodista i coordinadora de l’Institute of War and Peace Reporting, Zaina Erhaim; el metge psiquiatra palestí i fundador de l’organització Humanity Crew, Essam Daod; la presidenta del Congrés Mundial Uigur, Rebiya Kadeer; i la membre fundadora i portaveu de la RifDP, Marcelline Nyiranduwamungu. També, per l’activista per la pau, la convivència i la no-violència a les comunes de Medellín, Jeison Castaño; l’advocada de drets humans de la Asociación para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH-SIDA en Honduras, Sandra Zambrano; el fundador de l’African Youth Initiative Network, Victor Ochen; i la presidenta de l’Associació de Dones de la Província d’Huancabamba,Esperanza Huayama.

Actes a Barberà del Vallès

A la nostra ciutat s’han organitzat dos actes dins del programa de la 4a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans:

4 d’octubre: 17.30h – Biblioteca Esteve Paluzie: CONFERÈNCIA ‘EL DRET A LA PAU A LES COMUNES DE MEDELLÍN’. A càrrec de Jeison Castaño (Jeihhco), Colòmbia. Activista per la pau, la convivència i la no-violència a les comunes de Medellín. Podrem conèixer, de primera mà, una experiència en la qual, a través del hip-hop, s’impulsa la recuperació de la memòria, la dignificació i el treball amb joves en aquests barris.

6 d’octubre: 12h – TMC: CONFERÈNCIA ‘DRET DE REPRODUCCIÓ SEXUAL AL PERÚ. DELICTE DE LESA HUMANITAT’. A càrrec d’Esperanza Huayama, presidenta de l’Associació de Dones de la Província d’Huancabamba. Lluita des de fa més de 20 anys per les 300.000 dones indígenes esterilitzades forçosament durant el govern del president Alberto Fujimori a través del Programa de Planificació Familiar i Reproductiva.

Totes dues activitats són obertes a la ciutadania.