Dia Mundial de la Hipertensió: Coneix els teus números

Durant aquest dimecres dia 17 de maig, l’Equip d’Atenció Primària de Barberà del Vallès repartirà informació al respecte i prendrà la tensió arterial a la Plaça de la Vila.

La tensió arterial elevada és un problema de salut que afecta entre un 25 i un 30% de la població i és el principal factor de risc per desenvolupar malalties cardiovasculars, com són les malalties isquèmiques del cor i les cerebrovasculars.

Tot i així, un nombre important de les persones que pateixen hipertensió no estan tractades i, de les que ho estan, la meitat no tenen ben controlades les xifres de la tensió.

Per això, el Dia Mundial de la Hipertensió, sota el lema “Coneix els teus números”, promou la prevenció i el control de la tensió arterial elevada per tal de prevenir morts a causa de les malalties cardiovasculars.

D’aquesta manera, l’Ajuntament i l’Equip d’Atenció Primària de Barberà del Vallès han organitzat una jornada informativa que es durà a terme aquestdimecres 17 de maig, de 10h a 13h i de 16h a 18.30h, a la Plaça de la Vilaon, amb l’objectiu de promoure un correcte control de la tensió arterial entre la ciutadania, una sèrie de professionals de l’Equip d’Atenció Primària de Barberà del Vallès prendran la tensió arterial a les persones que s’apropin.

En aquesta jornada, professionals sanitaris lideraran un estand on informaran a la ciutadania sobre quina és la millor manera de prevenir la hipertensió, consells i recomanacions d’alimentació i realització d’exercici i, en els casos en què es cregui convenient, derivar determinades persones usuàries al seu centre d’atenció primària si així ho consideren.

Dia Mundial de la Hipertensió: Coneix els teus números

Dia: 17 de maig

Hora: De 10h a 13h i de 16h a 18.30h

Lloc: Plaça de la Vila

08210 – Barberà del Vallès