El programa ‘ACTIVA’T + 60 anys’, un cicle d’activitats ampli i variat adreçat exclusivament a la gent gran de més de 60 anys de Barberà

Les activitats del programa  ACTIVA’T que s’inicien al mes de febrer i finalitzen al maig de 2016, tenen per objectiu promoure i estimular la participació activa de les persones grans en la vida social per tal que es mantinguin actives a nivell físic, intel·lectual i social, ja que ajuda a afrontar l’envelliment amb major qualitat de vida.

Aquest programa d’activitats i tallers acull aspectes tan diversos com la formació, les noves tecnologies, l’activitat física i saludable, la cultura, i l’expressió creativa. També, les persones interessades podran gaudir de diferents visites culturals per conèixer diverses ciutats catalanes i el seu patrimoni/ històric.

Les activitats de Formació i Recursos, que van des de tallers per ‘Posar en guàrdia la ment’, ‘Jocs de cervell’, xerrades i monogràfics sobre salut, o activitats més participatives i dinàmiques com una xerrada a càrrec dels Mossos d’Esquadra on s’oferiran consells per navegar intel·ligent i amb seguretat. Aquestes activitats tenen per objectiu oferir eines per millorar la vida intel·lectual dels nostres grans, d’una forma oberta i plural referida a tots els aspectes de la vida actual i quotidiana.

Les Noves Tecnologies també és altre aspecte important que s’inclou en aquest cicle des de fa anys, amb la finalitat de facilitar una formació tecnològica a totes aquelles persones grans que tinguin interès a aprendre informàtica de caire bàsic, en conèixer el funcionament del seu smartphone, en com millorar el rendiment del seu ordinador, o com conèixer xarxes socials com instagram, entre d’altres.

Pel que fa a l’Activitat Física i Saludable, la gent gran podrà gaudir no tan sols de passejades per diferents indrets de la ciutat, sinó també d’altres com un grup de marxa nòrdica.

Les Visites Culturals abarquen activitats ben diferenciades, des de visites a les Termes Romanes i el Decumanus de Badalona, el Museu Dalí, o així com una ruta per les botigues amb encant de Ciutat Vella de Barcelona.

Per la seva banda, les activitats d’Expressió Creativa ofereixen un ventall de possibilitats que desenvolupen la creació i la forma de plasmar l’art de la gent gran. Aquestes a part de ser un espai de creació, tenen com a objectiu convertir-se en llocs on persones amb els mateixos interessos puguin relacionar-se. Hi ha possibilitat d’inscriure’s a tallers de creacions de primavera amb flors, a tallers de tapissos o el de creació de recipients originals.

‘Saber per compartir’ també es posa en marxa

A l’abril, tothom que ho desitgi podrà conèixer altres activitats incloses en l’espai ‘Saber per compartir’, uns tallers oberts a totes les persones de més de 30 anys. L’activitat que inclou aquesta edició de l’Activa’t + 60 anys és un taller de trapillo on les persones que ho desitgin podran aprendre aquesta tècnica de ganxet tan popularitzada. Cal destacar que aquestes activitats tenen un valor afegit: són solidàries, compromeses amb les persones i amb altres generacions. Per aquest motiu, cada participant col·laborarà en una creació d’una peça destinada a un grup o entitat amb finalitats socials de la ciutat.

Més dades sobre les inscripcions:

  • La preinscripció es farà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana(OAC) del passeig Dr.Moragas, 224, els dies 11, 12 i 13 de gener, de 9 a 14h.
  • El dia 14 de gener a les 10h es farà un sorteig amb totes les preinscripcions al Centre Cívic Ca n’Amiguet. El número que surti determinarà l’ordre segons el qual es portaran a terme les inscripcions a les diferents activitats.
  • El dia 15 de gener es publicaran les llistes al taulell d’anuncis de les OAC i a la pàgina web de l’Ajuntament, amb les dates i horaris d’inscripció definitius segons l’ordre resultant.
  • El dia 18 de gener s’iniciaran les inscripcions a totes les activitats a l’OAC del passeig Dr. Moragas, 224.