El dimecres 11 d’abril tindrà lloc la presentació del llibre Nuevos hombres nuevos. La masculinidad en la era del feminismo a la Biblioteca Esteve Paluzie

L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, tanca el Programa per commemorar el 8 de març amb l’organització de la presentació del llibre i conferència Nuevos hombres nuevos. La masculinidad en la era del feminismo, que tindrà lloc el dimecres 11 d’abril a les 18h a la Biblioteca Esteve Paluzie.

L’acte anirà a càrrec del seu autor, el Ritxar Bacete González, antropòleg, treballador social i especialista en gènere i masculinitats.

El feminisme ha revolucionat i redefinit, en el darrer segle, el paper de les dones a la societat, en un procés que ha suposat, inevitablement, qüestionar i transformar el rol masculí.

Malgrat cada vegada són més homes que donen suport -almenys des de la teoria- a aquest procés d’apropament cap a la igualtat, una de les conseqüències és que ha deixat a la meitat de la humanitat òrfena d’un model de referència: el vell ja no serveis per la convivència equitativa amb les dones en una societat democràtica i el nou encara està en construcció.

Què vol dir ser home avui dia? Sens dubte, molt més que tenir un penis. Ser home, igual que ser dona, és una manera apresa d’estar en el món, de vestir, de caminar, de sentir i de cuidar.

La masculinitat trascendeix així el fet biològic i adquireix sentit dins d’una construcció cultural. I, per sort, les construccions culturals poden canviar-se.

És el moment doncs de crear una nova masculinitat. I res millor per aconseguir-ho que partir de les reflexions i propostes que es fa en aquest llibre, apostant per superar el masclisme i reconvertir les masculinitats hegemòniques tòxiques i de dominació en models de diversitat, justícia equitat, diàleg i pau.

Esperem que l’activitat sigui del vostre interès.

Acte: Presentació del llibre i conferència: Nuevos hombres nuevos. La masculinidad en la era del feminismo

Dia: Dimecres, 11 d’abril de 2018

Hora: 18h

Lloc: Biblioteca Esteve Paluzie

Plaça de la Constitució, s/n

08210 – Barberà del Vallès

Font: Ajuntament de BdV