DocsBarcelona porta a Barberà del Vallès un documental al mes

En total es realitzaran 10 documentals durant tot l’any 2018. Es passaran cada dimarts de final de mes a l’Auditori Maria Feliu.

La finalitat és ampliar l’oferta cultural del municipi oferint a la ciutadania l’oportunitat de gaudir d’aquest gènere.

Barberà del Vallès s’adhereix a DocsBarcelona, la xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental. Amb aquesta adhesió l’Ajuntament continua apostant per ampliar l’oferta cultural del municipi oferint a la ciutadania l’oportunitat de poder gaudir d’aquest gènere.

DocsBarcelona són organitzadors del Festival Internacional de Documentals de Barcelona, que selecciona les pel·lícules que més importància han assolit als festivals i les porta a les sales de projecció adherides al projecte.

A Barberà del Vallès les projeccions dels documentals es realitzaran l’últim dimarts de mes a les 19h a l’Auditori Maria Feliu. Durant tot l’any 2018 es projectaran un total de 10 documentals (un cop al mes, excepte agost). Tots són gratuïts i es passaran en  VO subtitulats al català.

El primer passi es farà el proper dimarts, 27 de febrer, amb la projecció d’ ‘Amazona’, documental colombià nominat als Premis Goya 2018 com a Millor Pel·lícula Iberoamericana.

Després de la projecció es farà  un debat / reflexió amb una persona convidada i el públic assistent.

Sinopsi

Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i el seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides; necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. El viatge a les profunditats de l’Amazones li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa.

Una història fascinant entre dues dones, mare i filla, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d’un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

‘Amazona’ va ser un dels documentals que més va agradar enre el públic assistent a les sales de DocsBarcelona durant l’any 2017.

Sobre la direcció

Clare Weiskopf és una directora de cinema i periodista centrada en temes socials, des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la música cúmbia a Amèrica Llatina i Europa. Ha guanyat dos cops el Premi Nacional de Periodisme Simón Bolívar de Colòmbia i va ser seleccionada per la IDFAcademy i Dok.Incubator. Recentment ha dirigit dues sèries documentals, 2012: Chronicles of the End of the World i Los Colores del FutbolAmazona és el seu primer llargmetratge.

Més dades

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

No recomanada per menors de 7 anys

Obertura de portes: 18.30h

Condicions d’accés

–          Per poder accedir a la sala cal disposar d’entrada. Aquesta es podrà recollir des del dilluns anterior a la setmana de la projecció, és a dir, 9 dies abans, a la consergeria del Casal de Cultura en el seu horari habitual de dilluns a divendres i fins a 15 minuts abans de la projecció.

–          Es podran recollir un màxim de 4 entrades per persona.

–          No es permetrà l’entrada un cop iniciada la projecció.

–          Els menors de 16 anys han de venir acompanyades per un familiar adult o tutor/a legal.

Acte: Passi documental ‘Amazona’

Dia: dimarts, 27 de febrer

Hora: 19h

Lloc: Auditori Maria Feliu

c/ Nemesi Valls, 35

08210 – Barberà del Vallès

Consulta més detalls del documental a :www.bdv.cat/DocsBarcelona

Font: Ajuntament de BdV