Dones.com convoca una concentració per commemorar el 25 de Novembre

El passat dissabte, 25 de novembre,  a les 18h a Plaça de la Vila, l’associació per a la Igualtat Dones.com va tornar a convocar a la ciutadania a una concentració per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, per així mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes.

A la concentració, es van llegir dos manifestos: el primer elaborat per l’UGT i el segon per Ca la Dona. La lectura va anar a càrrec de sòcies de l’entitat i, com a representant de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, la regidora de l’Oficina de Polítiques de Gènere, Mireia Sánchez i Pi.

En el manifest de la UGT es va visibilitzar com més de 8,5 mil·lions de dones treballen gratis des del 8 de novembre fins al 31 de desembre. Això correspon al percentatge de diferència salarial entre dones i homes a l’Estat Espanyol. Es va fer un reclam de compromís dels partits polítics per sumar-se a aquesta reclamació històrica que fa la UGT.

Després es va llegir el manifest de Ca La Dona ENS VOLEM VIVES, LLIURES I REBELS! JUNTES SOM MÉS FORTES, en el que s’explicava l’origen de la Declaració del 25 de novembre com a Dia Internacional de la no violència contra les dones i les nenes, que va ser al juliol de 1981, i en el que es va exigir:

  • El compromís per part de les organitzacions i institucions amb responsabilitats de govern en la prevenció i eradicació de les violències masclistes.
  • El desenvolupament i implementació del Conveni d’Istanbul i les recomanacions de la CEDAW per l’abordatge de les violències masclistes.
  • Fer estudis qualitatius sobre tots els tipus de violències masclistes.
  • Que les polítiques públiques assumeixin les responsabilitats envers les violències masclistes i que garanteixin una veritable reparació i protecció a les dones, per tal d’aplicar una justícia real i efectiva.
  • Obligatorietat de què totes les empreses tinguin un protocol de prevenció i eradicació dels assetjaments sexuals i per raó de sexe.
  • Que els models d’atenció siguin feministes, integrals i multidisciplinars i que incloguin la recuperació de les dones i de les seves filles i fills.
  • Que la prevenció sigui la política prioritària, que inclogui la coeducació en totes les etapes educatives i la formació específica per a totes les persones professionals que intervenen en els processos educatius.
  • Que els mitjans de comunicació i de producció cultural i les xarxes socials assumeixin la seva responsabilitat en l’eliminació de les violències masclistes i que en facin un tractament adequat.
  • Eliminar els obstacles a les dones migrants en situació de irregularitat administrativa per accedir a les mesures d’atenció integral.
  • Rebre asil o refugi polític per motius directes de persecució per violència masclista, opció sexual i identitat de gènere.

Després de la lectura d’aquests dos manifestos es van guardar uns minuts de silenci en homenatge a les dones i criatures assassinades i totes les dones que pateixen violència masclista.

Seguidament, com a cloenda de l’acte, el grup barberenc Quelcom, format per l’Eva Coll Liesa, l’Elena Cos Orobitg i l’Ariadna Gil Besolí, amb la col·laboració del Marc García Ruiz, que tocava el saxo, va interpretar la cançó Contigo.

Dones.com organitza aquesta convocatòria el dia 25 de cada dos mesos, des de l’any 2004 i, per tant, us recordem que la propera convocatòria serà el dijous 25 de gener de 2018 a les 18h. 

Cal destacar que el telèfon 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta i confidencial, les 24 hores tots els dies de l’any i no queda registrat en les factures telefòniques.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ofereix atenció a les dones que es trobin en aquesta situació a través del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), ubicat al Casal de Cultura, c/Nemesi Valls, 35, 2n pis. Cal concertar entrevista personalment o trucant al telèfon 93 729 71 71 Ext. 266.

Per a més informació sobre les activitats que organitza l’Associació per a la Igualtat Dones.com cal trucar al telèfon 620 763 315.

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès