Dones.com torna a convocar una nova concentració en rebuig a la violència masclista

Ahir dilluns, 25 de juliol, l’Associació per a la Igualtat Dones.com, sota el lema ‘Barberà diu prou a la violència vers les dones’, va tornar a convocar a la ciutadania a la plaça de la Vila, a una nova concentració per mostrar el seu rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista arreu del món.

En aquesta ocasió l’entitat, a més de denunciar que 27 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, va fer èmfasi en les diverses formes en les que la violència masclista es manifesta a la nostra societat. Un exemple serien les agressions sexuals que succeeixen en un context festiu, com ha passat recentment a les festes de San Fermín, a Pamplona, on s’han comptabilitzat quatre denúncies per violació, una per intent de violació i onze per abusos sexuals.

Van voler destacar com, malauradament, les agressions sexistes són formes d’opressió patriarcal que apareixen constantment en la quotidianitat i en els espais, amb l’excusa del context festiu, l’alcohol i altres drogues. De fet tot això el que fa és legitimar i justificar les conductes dels agressors i culpabilitzant a les dones, fent que aquestes formes de violència es normalitzin, quedant silenciades, minimitzades i reproduïdes.

Van reiterar la seva denúncia amb fermesa a tot tipus de violència contra les dones i, especialment, la que es dóna en ambients festius.

Com a totes les concentracions, van finalitzar l’acte fent uns minuts de silenci, en memòria de les dones assassinades.

Recordem que l’associació fa aquesta convocatòria des de l’any 2004, el dia 25 de cada dos mesos. 

La propera concentració serà el diumenge 25 de setembre a les 19h a la Plaça de la Vila.

Cal destacar que el telèfon 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, les 24 hores tots els dies de l’any.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ofereix atenció a les dones que ho puguin necessitar a través del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), ubicat a la plaça de la Vila, 1, baixos dreta. També es pot agafar cita trucant al 93 729 71 71, Ext. 266.

Per a més informació sobre les activitats que organitza l’Associació per a la Igualtat Dones.com cal trucar al telèfon 620 763 315.