El TMC tanca 2018 amb la millor música de cinema

La GIOrquestra va oferir un concert amb les grans bandes sonores del cinema, entre les quals no van faltar Star Wars Harry Potter, El Padrino o Casablanca, entre d’altres.

El passat divendres 29 de desembre, el Teatre Municipal Cooperativa va finalitzar la temporada de 2018 amb l’espectacle Música de cinema, un concert amb les bandes sonores més famoses de la Història, orquestrades i dirigides per Marc Timón Barceló i a càrrec de la GIOrquestra.

Abans de pujar a l’escenari juntament amb la formació de l’orquestra, el compositor Marc Timón Barceló va atendre a Ràdio Barberà, en una entrevista on va explicar com va sorgir la idea d’aquest espectacle: “Sóc un enamorat de la música de cinema i em venia de gust fer una versió diferent d’aquestes bandes sonores tan conegudes, que estem molt acostumats a sentir-les en orquestra gran, com són originalment. M’agrada molt la música de cambra en petit format i vaig pensar com sonarien aquestes grans bandes sonores tan èpiques més íntimes i aquest és el resultat. Ens vam juntar amb la GIOrquestra i vam fer aquesta producció, de la quan n’estem molt contents perquè és una manera de redescobrir Star Wars, Harry Potter o altres bandes sonores que tenim molt a l’orella amb gran orquestra en un show més íntim”.

Tal i com explicava el director d’orquestra Marc Timón Barceló, al concert es van poder sentir els temes principals de films com Star Wars, La La Land, Indiana Jones, ET, Harry Potter, El Padrino, Psicosis, Casablanca, La Vida es Bella, La Llista de Schindler, James Bond, Gladiator, i un tema sorpresa que no figurava al programa de mà: la banda sonora de la coneguda sèrie Joc de Trons.… Una elecció molt oberta que no era fàcil de fer: “Vam intentar repassar tots els compositors que han aportat alguna cosa a la Història del Cinema, que tenen marca pròpia, o pel·lícules que ens hagin marcat, tocant gèneres diferents i èpoques diferents, que tothom pogués trobar les seves preferides, tant la gent gran com el jovent”.

A l’entrevista, el músic també va confessar amb quina peça gaudeix més durant el concert:“Hi ha dies de tot. Una de les que més em meravella és ET, perquè em recorda molt la meva infància, és una pel·lícula que m’agrada molt la màgina de la seva banda sonora , la quantitat de temes que hi ha, les melodies. ET seria una de les que em té el cor més robat”.

Per aquest espectacle, la GIOrquestra va comptar amb 2 violins, 1 viola, 1 violoncel, 1 contrabaix, 1 flauta, 1 clarinet, 1 trompa, 1 piano i 1 percussionista, que van oferir un viatge musical del cinema de tots els temps, fent aplaudir al públic barberenc en diferents ocasions durant el concert i amb una bona ovació final. una tònica que mostra la bona acollida de l’espectacle: “El públic sempre és increïble, s’hi barreja la música i l’art amb la nostàlgia de la gent, les pròpies històries amb les pel·lícules, els records… La gent marxa molt emocionada”.

Tant per Marc Timón Barceló com per la GIOrquestra era la primera vegada que actuaven a la nostra ciutat: “És un teatre molt bonic que sona molt bé per aquesta música de cambra, es pot fer un bon concert perquè el públic està aprop de l’escenari i això sempre hi ajuda i fa que acabi sent molt familiar, i quan dirigeixo música, m’agrada molt crear un vincle molt fort entre el públic l’escenari, que estiguem compartint la mateixa experiència”.

Amb aquest concert es donava per finalitzada la temporada de tardor del TMC. La nova programació s’iniciarà en les properes setmanes, concretament, el dia 19 a les 20.30h, amb El tràmit, un muntatge en el qual se’ns mostra com una unitat d’ intel·ligència de l’Estat cita tres especialistes, un metge (Àlex Casanovas), una psicòloga (Mònica Glaenzel) i un físic (Xavier Serrano), i els encarrega un peritatge insòlit: esbrinar si el Saturnino (David Bagès) és, com diu, un alienígena.

Les entrades per assistir a qualsevol dels espectacles de la nova temproada del Teatre Municipal ja es poden adquirir a la web del teatre http://www.tmcbarbera.cat/ i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).

Font: Ajuntament de BdV