La Junta Electoral valida cinc coalicions per a les eleccions catalanes del 21-D

Certifica la coalición de los ‘comunes’ con Podem y la ruptura de Junts pel Sí

La Junta Electoral Central (JEC) ha validat aquest dilluns cinc coalicions electorals per als comicis autonòmics catalans del proper 21 de desembre.

Són les següents:

Catalunya En Comú-Units Podem: Sota aquest nom es presenten els partits de Podemos, Catalunya en Comú, Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa.

ERC-CatSí: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Catalunya Sí formen la coalició denominada Esquerra Republicana-Catalunya Sí, amb les sigles ERC-CatSí.

Junts per Catalunya: El Partit DemòcrataEuropeu Català (PDeCAT) i Convergència Democràtica de Catalunya, amb el nom Junts Per Catalunya (JUNTSxCAT).

Retallades Zero-Grup Verd: És la coalició formada per Unificació Comunista d’Espanya, Els Verds-Grup Verd i el Partit Demòcrata Social Autonomista.

Units-Def-Socialistes: Coalició d’Units i Socialistes+ per la Democràcia (UNITS-DEf-Socialistes) integrada per Units per la Solidaritat Internacional i Democràcia Efectiva.

La Junta Electoral Central, que supervisa les eleccions catalanes del 21-D es va constituir el passat 2 de novembre amb l’elecció del seu nou president, el magistrat del Tribunal Suprem Segon Menéndez Pérez.

La renovació de la JEC, òrgan permanent encarregat de vetllar per la transparència, neteja i objectivitat dels processos electorals, estava pendent des de fa més d’un any, ja que la llei estableix que ha de renovar-se a l’inici de cada legislatura.