Una nova escultura de José Luis Terraza Justes llueix a la plaça de la República

L’escultura, del mateix nom de la plaça, “República”, és la segona cessió de l’autor a l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

El passat dissabte 26 de gener es va celebrar la inauguració de l’escultura “República”, obra cedida a l’Ajuntament de Barberà del Vallès pel seu autor, José Luis Terraza Justes. L’obra resta instal·lada a la plaça que porta el mateix nom, la plaça de la República. L’acte va anar a càrrec de l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, i el propi autor. En el moment de la descoberta de l’escultura també hi va participar el regidor de Territori i Medi Ambient, Fabià Díaz-Cortés. A l’acte també van assistir la resta de membres de l’equip de govern, així com representants de grups municipals i personal de l’Ajuntament.

Després d’unes primeres paraules de José Luis Terraza Justes, d’agraïment a l’Ajuntament de Barberà del Vallès per tornar a confiar en la seva obra, manifestant que era “un plaer i una alegria poder cedir a la meva ciutat aquesta escultura que per a mi representa els valors democràtics que defenso”, l’artista va mostrar públicament el seu rebuig i preocupació davant els actes vandàlics que malauradament esdevenen als carrers amb les obres d’art que en ells habiten.

Tot seguit, l’alcaldessa va manifestar el seu agraïment, en nom de la ciutadania de Barberà del Vallès, en compartir les seves obres en espais públics. A continuació va fer una breu exposició de la trajectòria professional de Terraza en el món de l’art, a través de la fotografia primer, i després en la pintura i en l’escultura. També va tenir unes paraules de dedicació a les escultures de diversos autors que suposen “un autèntic tresor a l’aire lliure que embelleix els nostres carrers i places, i a la vegada també és un testimoni permanent de la història de la nostra ciutat i dels seus protagonistes, tot acostant l’art als nostres veïns i veïnes i ajudant a construir així una ciutat més bonica i atractiva”.

Aquesta és la segona ocasió que l’artista natural d’Osca, però resident a Barberà del Vallès des de fa molts anys, cedeix una de les seves escultures al municipi. La primera ocasió va ser l’any 2009, amb l’obra “L’home tranquil”, situada a l’interior de la Biblioteca Esteve Paluzie.

L’art de José Luis Terraza Justes

José Luis Terraza Justes gaudeix d’una dilatada trajectòria artística, en el món de la fotografia primer, i posteriorment en l’àmbit de l’escultura i de la pintura, així com en la literatura. Les darreres obres que formen part de l’univers creatiu de Terraza sintetitzen els tres llenguatges que a hores d’ara componen la seva obra artística multidisciplinar.

L’autor sempre destaca que va néixer “amb un llapis a la mà perquè recordo dibuixar des de sempre”, però la seva primera exposició pública va ser en l’àmbit de la fotografia als 27 anys i no va ser fins als 33 anys que va fer la seva primera exposició de pintura, aprofundint amb el temps en l’escultura amb diverses escultures públiques en diferents llocs de la geografia.

L’artista compta amb un gran nombre d’exposicions i les seves obres han estat adquirides per nombroses entitats públiques a nivell nacional i internacional, així com per entitats privades i particulars. Algunes de les seves escultures es troben en diversos espais tant d’Espanya com de la resta d’Europa. Són diverses les entitats públiques i privades que gaudeixen de l’obra de Terraza en els seus fons artístics.