Els Mossos investiguen la mort d’una mare i el seu fill en un pis de Badia del Vallès

L’home, d’uns 65 anys, i la seva mare presenten signes de violència

EFE. ls Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’una mare i el seu fill a Badia del Vallès, a Barcelona. Els fets han tingut lloc aquest migdia, passades les 13.30 hores, quan els veïns han avisat als mossos d’una olor estranya que provenia d’un dels pisos del carrer de Santander. En entrar al domicili, s’han trobat l’home, de més de 50 anys, i la seva mare, amb signes de violència, plens de sang, i el pis desordenat. Els Mossos continuen investigant els fets i no descarten cap hipòtesi. Seguirà ampliació.

Montse, que viu just davant, feia dies que havia notat una olor estranya en el replà del seu pis. Avui, quan s’ha acostat a la porta d’Agustí, ha descobert finalment d’on provenia. Feia dies que no els veia i tampoc responien al timbre. Per això ha cridat a la policia local del municipi. Quan els agents han arribat han avisat als Mossos d’Esquadra. De seguida s’han adonat que aquesta pudor només podia deure’s a una causa.

Una setmana morts

Els Mossos han hagut d’accedir al domicili d’aquests baixos a través de la finestra posterior a causa que en el pany de la porta principal els inquilins havien deixat una clau posada. Els policies han trobat a Aurèlia i a Agustí sense vida en el menjador. La presència de sang, en un primer instant, ha fet témer que estiguessin davant l’escena d’un crim. Després d’una observació més atenta, no obstant això, els investigadors del Grup d’Homicidis han acabat descartan que els cadàvers presentèssin signes de violència.

El més probable és que la sang trobada en el sòl hagi brollat del cos d’Agustí durant la descomposició del seu cadàver. Es tracta d’una hipòtesi que haurà de confirmar l’autòpsia prevista per a aquest dimarts, encara que, excepte gir imprevist detectat pels mèdics forenses, tot apunta al fet que el que ha ocorregut en aquesta casa de Badia del Vallès no és un crim.

Sense la cura del fill

Les primeres dades assenyalen que Agustí hauria mort de forma natural fa aproximadament una setmana. La seva mort hauria condemnat a la seva mare, depenia completament d’ell per viure. L’anciana s’hauria apagat a poc a poc sense energia per demanar auxili.

Agustí era originari d’Aragó. Era un home alt, prim i educat que tenia 67 anys. Es va jubilar prematurament a causa d’una malaltia. Des que va deixar l’ocupació, cada matí feia una passejada que acabava en el bar Els Amics, situat en la vorera que separa Badia de Barberà del Vallès. Els clients d’aquest local ho descriuen com un bon tipus, que cuidava molt de la seva mare. Segons expliquen, cada estiu es marxava un mes al seu poble, “prop de Terol”, i llavors deixava a la dona a càrrec del seu germà, veí de Barberà.

Aurèlia tenia 96 anys, sortia molt poc i quan ho feia es valia d’un caminador per desplaçar-se. Rebien la visita d’un assistent social cada 15 dies. Però qui la cuidava de debò era Agustí.

Els veïns diuen d’ells que eren gent tranquil·la. “No eren conflictius, no creaven problemes”. S’han marxat de la mateixa manera, fent tan poc soroll que ningú s’ha adonat, fins que l’olor ha avisat que ja no estaven.