El conegut grup de pop rock català va oferir les seves millors cançons , amb l‘acompanyament d’una orquestra de corda i vent, amb motiu del seu 30è aniversari sobre els escenaris.

Una gran ovació va posar el punt i final a més de dues hores de concert al Teatre Municipal Cooperativa el passat divendres, on el grup de pop rock català, Els Pets, va repassar la seva discografia, en una gira molt especial per tal de celebrar el 30è aniversari del grup.

Amb l’espectacle 3.0 Cambra, el públic barberenc va acollir al conjunt tarragoní amb molt d’entusiasme, escoltant amb atenció cadascun dels temes, en una nova versió musical a partir de l’acompanyament de La petita Gran Orquestra, una secció corda i vent que, integrada de forma natural, afegia nous matisos a les clàssiques cançons del grup català.

“A Girona ens van convidar a fer un concert amb orquestra de corda i vent, i va ser una cosa única, ens vam quedar amb les ganes de tornar-ho a fer. I com aquest anys fèiem els 30 anys, volíem fer dues gires diferents. Una a l’estiu, més lúdica i elèctrica, i una altra, a la tardor-hivern, amb corda i vent, aprofitant per tocar cançons que normalment no toquem”, va explicar Lluís Gavaldà, cantant del grup.

Aquesta versió més intimista va fer gaudir a un Teatre Municipal Cooperativa gairebé ple el passat divendres 11: “La resposta del públic ha estat molt bona, encara que això de tenir-ho a una butaca, fa una mica d’impressió. No m’agrada gaire, estan massa pendents del què estàs fent. A mi m’agrada que parlin entre ells. En un concert a peu dret, la gent interacciona més, comenten la cançó, van, tornen… Però aquest format demanava estar en un teatre”.

Al Teatre Municipal Cooperativa, Els Pets van tocar algunes cançons menys conegudes, un dels trets que diferencien aquesta gira amb les anteriors. “A l’estiu vam tocar les cançons que tothom volia, i ara fem les que jo vull, i vaig triar les que més m’agradaven a mi, que són les que fem en el concert de Barberà”, va remarcar el cantant.

Tot i aquest repertori, no va poder faltar un dels temes més mítics del grup català i tot el teatre es va aixecar a cantar i ballar al ritme de Bon dia, tema amb el qual es va tancar un concert on la bona música i l’humor van ser els principals protagonistes.

Ja han passat 30 anys des que Els Pets van néixer una nit de Nadal de 1985 a Constantí, on Lluís Gavaldà, Joan Reig, i Falin Cáceres, van crear aquest conjunt que marcaria la historia de la música catalana.

Després de tres dècades, Lluís Gavaldà encara es mostra sorprès per la trajectòria i l’èxit del grup: “La nostra idea era molt d’estar per casa, tocar al Camp de Tarragona i ja està, i aquí estem, que encara no ens ho creiem, que fa trenta anys i encara no hi estem acostumats, cada vegada que toquem em penso que no vindrà ningú, i abans de començar sempre miro a través de la cortina. Fa trenta anys que espero que la gent es cansi, i no hi ha manera, eh? I que duri”.

Sobre la seva estada a Barberà del Vallès, Lluís Gavaldà confessava estar molt còmode al TMC: “Teniu un teatre molt recollit i modern, té una acústica fantàstica”.

La temporada d’espectacles del Teatre Municipal Cooperativa continua aquest cap de setmana (19 i 20 de desembre) amb La profecia de l’estel, de la companyia D’sas’3 i el 27 de desembre, amb la música de Vakombà en concert.

Per a més informació sobre propers espectacles i venda d’entrades, es pot consultar la web del TMC a www.tmcbarbera.cat.