Èxit de participació en la primera conferència de Ciutats Defensores Dels Drets Humans

l’Aula d’Extensió Universitària, va començar el nou curs amb la primera conferència del programa de ‘Ciutats Defensores dels Drets Humans’ 2018.

Una cinquantena de persones van assistir a aquesta primera conferència que va tenir lloc a la Biblioteca Esteve Paluzie “Dret a la llibertat d’informació, expressió i opinió a Guinea Equatorial”

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, va iniciar l’acte amb la presentació del conferenciant, Ramón Esono Ebale, un dibuixant i activista de Guinea Equatorial, que va ser alliberat fa poc de la presó després d’haver ser detingut sense proves.

Durant la conferència, Ramón Esono Ebale va realitzar una caricatura mentre anava explicant a les persones assistentes la seva història i situació. Caricatura que va lliurar, en acabar a l’Aula d’extensió Universitària, com a mostra de gratitud per donar-li l’oportunitat de poder explicar la seva experiència.

En acabar la conferència, Ràdio Barberà va poder parlar amb ell uns minuts , en els quals va explicar com van néixer aquestes caricatures en les que critica la situació dels drets humans de Guinea Equatorial i també al seu president, Teodoro Obiang, que porta prop de 40 anys al poder.

El dibuixant sap que aquestes caricatures van ser el motiu principal del seu empresonament, però considera que fan una funció que pot ajudar al seu poble que porta tantes dècades sota el mandat  d’Obiang.

El cicle de conferències de ‘Ciutats Defensores dels Drets Humans’ continuarà dilluns 8 d’octubre a partir de les 6 de la tarda a la Biblioteca Esteve Paluzie, amb la xerrada ‘Drets de les persones migrants. Lluita contra les deportacions als Estats Units’ a càrrec de l’activista Marisa Franco.

Font: bdv.cat