Exposició: ‘Caterina Albert / Víctor Català’

L’Oficina de Polítiques de Gènere ha organitzat l’exposició Caterina Albert/Víctor Català, que estarà a la Biblioteca Esteve Paluzie del 4 al 28 d’abril, en el seu horari habitual, dins del programa d’activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

L’exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de la mort de l’escriptora (L’Escala 1869-1966).

L’objectiu és difondre i reconèixer la vida i l’obra d’una de les autores més representatives del Modernisme català: Caterina Albert i Paradís, poeta, narradora, novel·lista i autora teatral. 

Caterina Albert, més coneguda com a Víctor Català, pseudònim amb el que signava les seves obres per poder superar la moral de l’època, va convertir-se en una de les veus representatives del Modernisme.

Tot i els impediments amb els quals es va haver d’afrontar pel fet de ser dona, Caterina Albert i Paradís va obtenir el reconeixement de la intel·lectualitat del moment i el 1905 es va consagrar com escriptora amb la publicació de la novel·la Solitud.

Dates de l’exposició: del 4 al 28 d’abril de 2017.

Horari:

Matins: de dimarts a dissabtes de 10 a 14h

Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h

Entrada lliure. 

Activitat gratuïta.