DEMÀ EL TMC ACULL LA Festa Solidària a benefici de la investigació de la malaltia Niemann-Pick tipus C

Aquest és l’enllaç per comprar les entrades: https://www.atrapalo.com/entradas/-fiesta-solidaria-con-magic-andreu_e4802531/

Aquest diumenge dia 21 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa acull una activitat de caràcter solidari. Es tracta d’una gala benèfica a benefici de la investigació de la malaltia Niemann-Pick tipus C, organitzada per l’entitat Juntos Podemos Vencer.

La malaltia Niemann-Pick tipus C és una malaltia genètica en la que existeix un defecte en el transport cel·lular d’alguns lípids. El problema principal és l’acumulació de colesterol en els lisosomes de les cèl·lules juntament amb altres mol·lècules com els glicoesfingolípids, que són els responsables de l’afectació cerebral.

Aquestes acumulacions posen en marxa mecanismes inflamatoris i de mort cel·lular. La incidència aproximada de la malaltia és de 1/150.000 nounats vius a Europa. Des d‘un punt de vista clínic, la malaltia afecta al sistema nerviós central, produint un deteriorament neurològic i a altres òrgans com el fetge i la melsa, a part d’una pèrdua de les adquisicions del desenvolupament, crisi de pèrdua de to, etc. De moment, no existeix cap tractament curatiu per la malaltia de Niemann-Pick tipus C (NP-C).

Aquesta malaltia la pateix l’Álvaro, un nen de 6 anys, la família del qual ha endegat l’entitat Juntos Podemos Vencer, amb la finalitat de difondre el coneixement entre la població general i mèdica sobre una malaltia gens coneguda, recaptar fons i fomentar la investigació sobre la malaltia i aconseguir una cura.

La gala benèfica, que s’iniciarà a les 18h, comptarà amb la presència del conegut Màgic Andreu i més sorpreses encara per desvetllar.

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a través d’Atrápalo. Tenen un preu de 10 euros (12 euros a taquilla) per a persones adultes i 5 euros (6 euros) per a infants menors de 10 anys.

Aquest és l’enllaç per comprar les entrades