L‘entitat barberenca va organitzar un taller vivencial anomenat ’El aquí y el ahora’ en el que es van desenvolupar diferents dinàmiques que va ajudar a les dones presents a escoltar-se, respectar-se, estimar-se i expressar les seves emocions sense judicis. FibroBarberà també va sortir al carrer per la falta de diagnòstics en les persones malaltes.

La Sala Salvador Allende de la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie va acollir el passat dimecres, 11 de maig, un taller organitzat per l’Associació FibroBarberà.

L’activitat titulada ‘El aquí y el ahora’ va ser un taller vivencial en el qual es van assistir diferents dones barberenques que pateixen aquesta malaltia. Durant el taller es van desenvolupar divertides dinàmiques que tenien com a finalitat ajudar a les participants a saber com escoltar-se, respectar-se, estimar-se i expressar les seves emocions sense judicis.

Durant el taller es va realitzar diferents exercicis amb moviments suaus, massatges, relaxació, entre d’altres, que tenien per objectiu recolzar l’autoestima i l’alegria de les participants.

Amb aquesta activitat FibroBarberà va commemorar el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la Fatiga Crònica que es va celebrar arreu del món el passat dijous, 12 de maig, dia en el que les seves membres van instal·lar una carpa informativa a la plaça de la Vila amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

L’Alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster Alay, va acompanyar-les en les seves reivindicacions i va llegir un manifest en el qual es demanava que les tractessin “amb respecte en tots els àmbits de la societat”, i exigien el compliment de la llei que les recolzava. Tanmateix va sol·licitar que se’ls reconegués “de forma plena, reconegudes i tractades les seves malalties dins del Sistema Públic Sanitari i Social”.

L’entitat fa oferir una xocolatada gentilesa del bar restaurant Oasis.

Cal recordar que la fibromiàlgia i la fatiga crònica són, avui dia, dues malalties molt desconegudes. Aquestes afecten aproximadament a un 3% de la població, majoritàriament dones de més de 40 anys. La primera d’elles es caracteritza, entre altres coses, per dolor generalitzat en diferents músculs del cos, d’aquí la dificultat del seu diagnòstic. La segona és un trastorn que es caracteritza per cansament generalitzat i fatiga accentuada durant períodes perllongats de temps.