Front comú dels municipis del Vallès Occidental pel manteniment de l’activitat productiva de Delphi

Trobada d’alcaldes i alcaldesses de la comarca amb representants del comitè d’empresa per analitzar l’anunci de tancament i coordinar accions conjuntes.

L’Ajuntament de Sant Cugat va acollr ahir per la tarda una trobada de 7 alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental amb representants del comitè d’empresa de Delphi Diesel Systems. La trobada s’ha fet amb l’objectiu d’analitzar l’anunci del tancament d’aquesta empresa multinacional -ubicada a Sant Cugat- i coordinar accions conjuntes per preservar l’activitat productiva i els llocs de feina. El tancament d’aquesta empresa podria afectar un total de 450 treballadors i treballadores de manera directa, molts dels quals resideixen a Sant Cugat i a ciutats vallesanes de l’entorn.

A la trobada hi han assistit els següents representants municipals i del comitè d’empresa Delphi:

  • Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat
  • Ana Maria Martínez, alcaldessa de Rubí
  • Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès
  • Jordi Ballart, alcalde de Terrassa
  • José Maria Osuna, alcalde de Ripollet
  • Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell
  • Elvira Vila, alcaldessa accidental de Cerdanyola del Vallès
  • Sandra Ramos, regidora de Barberà del Vallès
  • Jose Antonio Morán, president del Comitè d’Empresa de Delphi

En el marc d’aquesta reunió s’ha refermat públicament el suport dels municipis als treballadors i treballadores de Delphi i s’ha acordat que els ajuntaments treballaran de forma coordinada per tal d’abordar l’anunci de tancament de l’empresa.

Entre d’altres mesures, s’ha anunciat que el Consell Comarcal convocarà properament una reunió del pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental amb l’objectiu d’analitzar la situació de Delphi i de la indústria a la comarca. Així mateix els Serveis d’Ocupació d’aquests municipis es coordinaran per tal de donar servei, en cas que finalment sigui necessari, als treballadors d’aquesta empresa.

D’altra banda, l’alcaldessa Mercè Conesa ha refermat una vegada més “la voluntat de l’Ajuntament de Sant Cugat de mantenir la qualificació d’ús industrial per als terrenys de Delphi. Que cap empresa”, ha afegit Conesa,“es pensi que per deslocalitzar la seva producció aconseguirà una requalificació de terrenys”.

Així mateix, l’alcaldessa de Sant Cugat ha avançat que l’Ajuntament podria oferir avantatges fiscals en cas que una altra empresa vulgui donar continuïtat a la producció de la planta de Delphi, tot i que ha subratllat que “una possible reindustrialització no es pot fer a qualsevol preu. S’han de mantenir els màxims llocs de treball possibles i que sigui un projecte de futur”. Conesa també ha avançat que la setmana vinent es reunirà amb els departaments d’Empresa i d’Ocupació de la Generalitat per demanar suport a l’hora de fer possible un procés de reindustrialització que permeti consolidar l’activitat productiva a Sant Cugat.

El president del Comitè d’Empresa de Delphi, José Antonio Morán, ha agraït el suport dels alcaldes i ha demanat a l’empresa Delphi “que garanteixi el procés de reindustrialització. Demanem que l’empresa sigui flexible i no posi pedres al camí per fer-ho possible”. En aquest sentit, Morán ha explicat que “hi ha diverses empreses interessades en continuar la productivitat a la planta. Creiem que hi ha possibilitats reals perquè això acabi amb èxit”.

Finalment, el president del Consell Comarcal del Vallès occidental, Ignasi Giménez, ha dit que “l’anunci del tancament de Delphi no només afecta Sant Cugat sinó que també ho fa a tota la comarca”. Giménez també ha volgut subratllar que “volem que el Vallès Occidental continuï sent industrial. Per això vam impulsar el Pacte per a la segona reindustrialització de la comarca i promocionar mesures per afavorir un teixit productiu de qualitat”.