III edició de la Fira Animalista de Barberà del Vallès

El passat dissabte 28 de setembre l’entitat animalista ARCA (Asociación por el Respeto y Cuidado de los Animales) va organitzar, amb el suport dels serveis municipals de Salut Pública i Benestar Animal de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, la tercera edició de la Fira Animalista de Barberà del Vallès.

La Fira es va realitzar al Parc de Can Serra amb l’objectiu principal de fomentar l’adopció d’animals, així com el respecte cap als mateixos. ARCA va comptar amb la col·laboració de diverses entitats animalistes d’arreu del territori català, que van aprofitar l’ocasió per donar a conèixer les tasques que realitzen, entre les quals figuren denunciar casos d’animals que estan patint maltractaments, el rescat dels mateixos i  la cerca d’una bona família d’acollida o d’adopció. A més, diverses entitats van poder presentar alguns dels animals que tenien en acollida en aquell moment.

A la tarda es va poder gaudir de la xerrada a càrrec d’en Sergi, un educador caní, que va parlar de la importància d’oferir als gossos una bona alimentació. I també es va realitzar un concurs caní en el qual es va premiar el gos més simpàtic, el més obedient i el més maco.

Durant tot el dia es van vendre números per a un sorteig i es va recollir pinso i donacions de tot tipus per tal d’ajudar les diferents associacions. A més, la canalla va poder gaudir d’una activitat de pintacares que va tenir molt èxit.

Des de l’Ajuntament de Barberà del Vallès compartim els valors de la Fira Animalista i per això també es va voler participar. La tasca es va basar en fomentar la tinença responsable recordant a les persones propietàries d’animals de companyia tant els drets com els deures que tenen envers les seves mascotes. A més, es van repartir kits de bosses per recollir els excrements dels gossos i ampolles per posar aigua i diluir l’orina dels mateixos.

El balanç de la jornada va ser molt positiu ja que hi va haver una gran afluència de públic i, el que és més important, diversos animals en acollida per les entitats van trobar una família amb qui viure.

Animem a ARCA i a la resta d’entitats animalistes a seguir amb la seva tasca i als barberencs i barberenques a participar en les properes edicions de la Fira que, de ben segur, continuaran sent exitoses.

Font: bdv.cat