Inici de curs acadèmic 2019-2020, amb 5.095 alumnes

El curs arrenca amb normalitat després de la materialització de les obres de millora i adequació previstes en les escoles Del Bosc, Can Serra i Miquel Martí i Pol.

El curs acadèmic 2019-2020, que ha començat avui, registra un total de 5.095 alumnes matriculats. A més, enguany s’inicia amb la finalització de les obres que havien previstes de millora i adequació de les instal·lacions a les escoles Del Bosc, Can Serra i Miquel Martí i Pol.

“El curs realment ha començat molt bé”, ha manifestat el regidor d’Educació, Daniel González Cabrera, a l’entrevista realitzada avui a Ràdio Barberà,“teníem una previsió que s’ha pogut fer realitat malgrat la complexitat de les actuacions. S’han complert els objectius de finalització de les obres abans de l’inici de les classes”.

Un inici de curs en el qual s’han matriculat 386 nadons d’entre 0 i 3 anys a les llars d’infants de la ciutat. Pel que fa a la matriculació a les 7 escoles municipals de Barberà del Vallès (Can Serra, del Bosc, Elisa Badia, Marta Mata, Can Llobet, Miquel Martí i Pol, i Pablo Picasso), han registrat un total de 3.069 infants: 901 als tres cicles d’Educació Infantil i 2.168 als 6 cursos que contempla l’Educació Primària.

A Educació Secundària Obligatòria, han estat 1.343 alumnes, pràcticament 100 més que el curs passat. D’aquests, 242 alumnes s’han matriculat a l’Institut Bitàcola (60 a 1r d’ESO); 494 alumnes a l’Institut Can Planas (121 de 1r d’ESO), 547 alumnes a l’Institut La Romànica (131 de 1r d’ESO), i 60 a l’Institut Can Llobet, que enguany obre les seves portes com a tal.

Pel que fa al Batxillerat, aquest curs compta amb un total de 297 alumnes, 154 a l’INS Can Planas i 143 a l’INS La Romànica.

Obres d’adequació i millora

El curs comença amb la finalització d’un seguit d’obres d’adequació i millora que s’han realitzat en diferents instal·lacions educatives. Les actuacions que estaven previstes a les escoles del Bosc, Can Serra i Miquel Martí i Pol s’han realitzat durant les darreres setmanes aprofitant les vacances escolars per no destorbar l’activitat habitual durant l’any.

A l’escola Del Bosc s’ha portat a terme la substitució de totes les finestres de l’edifici amb l’objectiu de millorar l’aïllament i la seguretat dels infants. S’ha instal·lat un sistema motoritzat per fer més fàcil el seu funcionament. D’altra banda, també s’ha realitzat un aïllament en façanes i part interior del pati, per aconseguir en el seu conjunt una més gran eficiència en la calefacció i climatització dels espais, tal com ja es va fer a l’escola Can Serra l’any passat.

Pel que fa a l’escola Can Serra s’ha reformat una part de l’edifici per adequar i ampliar el menjador i la cuina, així com la substitució de la caldera del sistema de calefacció. Concretament, s’ha portat a terme una redistribució de la planta inferior, amb l’objectiu de fer més gran el menjador i s’ha ampliat la cuina. “Aquesta darrera acció s’ha fet en previsió de la futura instal·lació d’un sistema propi de cuina, per acabar substituint l’actual sistema de càtering, tal com demanda la comunitat educativa de l’Escola Can Serra”. Altres actuacions efectuades han estat la construcció d’una nova sala per al professorat i una sala per a l’AMPA, en l’espai que era l’antiga porxada.

Pel que fa a l’escola Miquel Martí i Pol, no ha estat una obra directament executada per l’Ajuntament, però sí s’ha fet un seguiment exhaustiu. S’ha realitzat una millora en algunes aules pel tema de condensació i humitats que es produïen a conseqüència d’unes aixetes que hi ha en aquestes aules.

En el curs que tot just ha començat avui, cal destacar el canvi de l’escola Can Llobet a institut-escola. En paraules del regidor,“és una de les principals novetats. Ara podem dir que a Barberà del Vallès tenim 6 escoles, 3 instituts i un institut-escola. Una escola que assumirà sota la mateixa direcció a alumnat de l’ESO. Serà la primera experiència al nostre municipi i ens servirà per comparar el funcionament d’un sistema i l’altre”.

“L’alumnat ha d’arribar motivat i amb ganes, tant el que segueix en la seva carrera educativa, com el que tot just la comença ara, ja que l’escola, els instituts, són espais per aprendre, però sobretot per gaudir-ne, ja que s’hi passen molta part de la seva vida”, ha conclòs el regidor d’Educació.

Font: bdv.cat