Ja es poden recollir les entrades pel documental Last days in Shibati per dimarts 18 de desembre

En el mes de desembre s’avança una setmana la projecció del documental.

El proper dimarts, 18 de desembre a les 19h, l’Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès acollirà una nova projecció del cicle de documentals de DocsBarcelona, la xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental, i de la qual forma part la nostra ciutat.

En aquest mes de desembre es projectarà “Last days in Shibati” un documental dirigit per Hendrick Dusollier que retrata la vida de l’última barriada històrica que queda a la gran ciutat xinesa de Chongqing.

Les entrades, que són gratuïtes, es poden recollir a la consergeria del Casal de Cultura en l’horari habitual de l’equipament, fins al mateix dia de la projecció.

Sinopsi

Cases tradicionals a tocar de grans torres d’habitatges, petits carruatges que es creuen amb l’últim model de Mercedes… Travessant un carrer es pot passar d’una època a una altra. El vell barri de Shibati forma part de la ciutat de Chongqing –que en només 15 anys s’ha convertit en una de les ciutats més poblades de la Xina– amb una àrea metropolitana de 17 milions de persones.

Avui en dia ja no queda res d’aquest món excepte Shibati, l’últim barri tradicional que ha quedat atrapat entre grans edificis, centres comercials i neons publicitaris. Per ordre del govern xinès el barri serà enderrocat els mesos vinents i els seus habitants reubicats a un nou parc d’habitatges. La càmera de Dusollier testimonia els últims dies d’aquest petit barri i dignifica un ecosistema humà que està a punt de desaparèixer. De forma crua i minimalista mostra com el món s’està urbanitzant amb una gran rapidesa, engolint al seu pas molts universos locals.

Dos personatges entranyables, el nen Zhou Hong i la senyora Xue Lian, es veuen obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores per anar a viure a una altra zona de la ciutat. “És cert que el barri està una mica en mal estat, però aquí tots vivim junts. A les torres estarem tots sols davant del televisor”, afirma un dels habitants de Shibati, evidenciant la importància que té per a ells la vida del barri, davant de la deshumanització de la gran ciutat. Aviat aquest laberint de petits carrerons i de cases plenes vegetació hauran desaparegut i esdevindran un munt de runes. Un poètic retrat d’allò que inevitablement desapareixerà.

La direcció

Hendrick Dusollier, llicenciat en Història a la Sorbona i en Belles Arts a París, va realitzar la seva primera peça documental Obras el 2005, un recorregut pels barris antics en destrucció de Barcelona. Una proposta tècnica i artística sense precedents que va ser seleccionada a Locarno, nominada al premi César, SCAM, i es va convertir en el curtmetratge més premiat de l’any en festivals internacionals. La seva segona pel·lícula, Babel (també coproduïda per Arte), seleccionada a Rotterdam, Premi Unifrance i multipremiada a festivals de renom, és una al·legoria dels profunds trastorns que està experimentant la Xina contemporània. El 2013, la seva tercera pel·lícula, Histoire sur les Dictateurs, va ser descrita per Le Monde com “una experiència sense precedents i vertiginosa, un acompliment històric, tècnic i artístic, una obra titànica”. Last Days in Shibati, la seva última pel·lícula, ha rebut el Gran Premi Louis Marcorelles i el Premi Jove al Festival Cinéma du Réel, 2017.

Més dades

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Apte per a tots els públics.

Obertura de portes: 18.30h.

Condicions d’accés

  • Per poder accedir a la sala cal disposar d’entrada. Aquesta es podrà recollir des del dilluns anterior a la setmana de la projecció, és a dir, 9 dies abans, a la consergeria del Casal de Cultura en el seu horari habitual de dilluns a fins al mateix dia de la projecció.
  • Es podran recollir un màxim de 4 entrades per persona.
  • No es permetrà l’entrada un cop iniciada la projecció.
  • Menors de 16 anys han de venir acompanyades per un familiar adult o tutor/a legal.

Acte: Documental ‘Last days in Shibati’

Dia: Dimarts, 18 de desembre

Hora: 19h

Lloc: Auditori Maria Feliu

c/ Nemesi Valls, 35

08210 – Barberà del Vallès

Font: Ajuntament de BdV