La projecció es durà a terme el dimecres 24 d‘abril a les 19 hores a l’Auditori Maria Feliu.

El proper dimecres, 24 d’abril a les 19 hores, l’Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès acollirà una nova projecció del cicle de documentals de Docs Barcelona, la xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental, i de la qual forma part la nostra ciutat.

En aquest mes d’abril es projectarà Namrud, un documental dirigit per Fernando Romero Forsthuber. El film explica la història de Jowan Safadi, un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres i cançons són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals.

Les entrades, que són gratuïtes, ja es poden recollir a la consergeria del Casal de Cultura en l’horari habitual de l’equipament (excepte els dies 19, 22 i 23 d’abril, que el Casal de Cultura romandrà tancat), fins al mateix dia de la projecció.

font: bdv.cat

Sinopsi

Jowan Safadi és un famós i controvertit músic palestí-israelià. Amb la seva banda Fish Samak, escriu cançons de crítica social i que parlen de política i, a poc a poc, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Jowan no té por a expressar l’opinió ni a tractar temes tabú, fet que li ha portat problemes més d’una vegada. Mentrestant, també haurà d’afrontar els reptes que comporta la seva nova paternitat en solitari.

Decidit, no deixarà de lluitar a través del seu art per un lloc on viure en pau, on ell, el seu fill i la seva gent, puguin sentir-se segurs i amb possibilitats de prosperar. Namrud, nom que fa al·lusió al personatge bíblic que va construir la Torre de Babel, és la història d’un esperit lliure que viu al bell mig d’un dels conflictes polítics i territorials més antics i complexos del món.

La direcció

Fernando Romero Forsthuber va néixer a Sevilla. Als 17 anys es va traslladar a Viena i aviat va començar a treballar en la indústria cinematogràfica. Dos anys més tard, va fer el seu primer viatge a Israel, on va treballar amb músics palestins com a director i productor de vídeos musicals. A Àustria va establir una bona reputació en el camp dels videoclips i la publicitat. En els últims anys, Fernando també ha treballat realitzant reportatges, especialment a Síria, per a televisions com ara l’austríaca ORF. Namrud és el seu primer llargmetratge documental.

Premis i festivals

Premi Millor Documental. FrontDoc – Itàlia, 2018

Secció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018

DocsBarcelona Valparaíso – Xile, 2018

DOK Leipzig – Alemanya, 2017

Haifa Independent FF – Israel, 2018

CinéDOC-Tbilisi FF – Geòrgia, 2018

DOK.fest Munich – Alemanya, 2018

DokuBaku – Azebaidjan, 2018

Crossing Europe FF – Àustria, 2018

Ethnocineca FF – Àustria, 2018

Festival Internacional de Cine Político – Argentina, 2018

Festival Internacional de Cine por los Derechos Humanos – Colòmbia, 2018

WOMEX – Espanya, 2018

International Festival of Mediterranean Documentary and Reportage – França, 2018

Fünf Seen Filmfestival – Alemanya, 2018

NAFA Ethnographic FF – Dinamarca, 2018

Arab Film Festival – Dinamarca, 2018

Cinemed Festival – França, 2018

DUHOK – Iraq, 2018

Frontdoc – Itàlia, 2018

Més dades:

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Aptes per a tots els públics.

Obertura de portes: 18.45 hores

Condicions d’accés

  •    Entrades disponibles al Casal de Cultura des d’una setmana abans de la projecció, a partir del dia 15 d’abril. Aforament limitat.
  •    L’equipament romandrà tancat els dies 19,22 i 23 d’abril.
  •    Persones menors de 16 anys han d’anar acompanyades d’una persona adulta.

Acte: Documental “Namrud”

Dia: Dimecres 24 d’abril

Hora: 19 hores

Lloc: Auditori Maria Feliu

C/ Nemesi Valls, 35, 1r pis

08210 Barberà del Vallès

Més informació a: http://www.bdv.cat/docsbarcelona