Ja es poden recollir les entrades per al Documental del mes de febrer Ouaga Girls

La projecció es à a terme el dimecres 27 de febrer a les 19 hores a l’Auditori Maria Feliu, i en aquesta ocasió, també forma part del programa d’activitats del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

El proper dimecres, 27 de febrer a les 19 hores, l’Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès acollirà una nova projecció del cicle de documentals de Docs Barcelona, la xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental, i de la qual forma part la nostra ciutat.

En aquest mes de febrer es projectarà Ouaga Girls, un documental dirigit per Theresa Traore Dahlberg que explica la història d’un grup de noies joves que estudien en una escola per convertir-se en mecàniques de cotxes.

Les entrades, que són gratuïtes, ja es poden recollir a la consergeria del Casal de Cultura en l’horari habitual de l’equipament, fins al mateix dia de la projecció.

Sinopsi

A la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, un grup de noies joves estudien en una escola per convertir-se en mecàniques de cotxes. Entre martells i claus angleses, comparteixen rialles, germanor i amistat. Els seus somnis i desigs es barregen amb els valors d’un país i amb l’opinió de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona.

En un país amb un atur juvenil del 52% i amb un trist passat, trobar feina s’ha convertit en una de les grans preocupacions d’adolescents i joves. Una inspiradora història sobre les eleccions que es prenen a la vida i l’esforç que suposa trobar el propi camí entre les opinions, pors i expectatives de la resta.

Les vides d’aquestes noies en el moment crucial en què acaben els estudis ens acosten a la inevitable i difícil transició universal de l’adolescència a la vida adulta. Una descripció poètica del que significa ser una noia jove avui a Burkina Faso.

La direcció

Theresa Traore Dahlberg, nascuda l’any 1983, criada entre l’illa sueca d’Öland i Burkina Faso, viu actualment a Estocolm. Després d’uns anys a Nova York treballant com a assistent de direcció, fotografia i direcció de producció, va estudiar producció cinematogràfica a la New School de Nova York i després, a l’Acadèmia d’Arts Dramàtiques d’Estocolm. El seu curtmetratge de graduació, Taxi Sister, que segueix a la taxista Boury a Dakar, va rebre elogis internacionals i ha estat projectada en festivals de tot el món.

Durant els últims anys, Theresa Traore ha dirigit i produït diversos projectes de ficció i no-ficció, entre els quals destaca una sèrie per a la televisió pública de Suècia, titulada Two Travelling. A més, ha participat en diferents projectes a mig camí entre el cinema, l’art i el documental en l’àmbit internacional (Nova York, Haití i Burkina Faso). Actualment està cursant el Màster de Belles Arts a The Royal Institute of Art a Suècia. Ouaga Girls és el seu primer llargmetratge.

Més dades

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Apta per a tots els públics.

Obertura de portes: 18.45 hores

Condicions d’accés

  • Entrades disponibles al Casal de Cultura des d’una setmana abans de la projecció. Aforament limitat.
  • Persones menors de 16 anys han d’anar acompanyades d’una persona adulta.

Acte: Documental “Ouaga Girls”

Dia: Dimecres 27 de Febrer

Hora: 19 hores

Lloc: Auditori Maria Feliu

C/ Nemesi Valls, 35, 1r pis

08210 Barberà del Vallès

Més informació a: http://www.bdv.cat/docsbarcelona

font: bdv.cat