Ja es pot visitar l‘exposició ’Montserrat Roig, cronista d‘un temps i d’un país’

Organitzada pel Kol·lectiu de Dones de Barberà i EAB-CUP, romandrà al Casal de Cultura fins al 10 de novembre.

Del 13 al 29 de novembre, es traslladarà a la Biblioteca Esteve Paluzie.  

El programa d’activitats en commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les donescomença amb una exposició sobre la figura de l’escriptora i periodista, Montserrat Roig.

‘Montserrat Roig: cronista d’un temps i d’un país’, produïda pel Memorial Democràtic, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes, recull en un total de catorze plafons diferents etapes de la vida de l’escriptora amb frases extretes dels textos de la pròpia periodista,  acompanyats d’imatges de la reconeguda fotògrafa, Pilar Aymerick i Puig.

L’exposició està estructurada pels següents blocs temàtics:  ‘Infància i franquisme’, ‘Feminisme’, ‘Catalanisme popular’, ‘Compromís social’, ‘Compromís amb les esquerres’, ‘L’escriptora’, ‘La periodista’, ‘L’afició del teatre’ i ‘Denúncia dels horrors del nazisme’.

La mostra passarà primer pel Casal de Cultura, fins al 10 de novembre, i després per la Biblioteca Esteve Paluzie , del 13 al 29 de novembre,.

Montserrat Roig, feminista, periodista i escriptora

Si vols aprofundir més sobre la vida i obra de la periodista catalana, tens l’oportunitat de fer-ho el proper dimarts, 21 de novembre a la Biblioteca Esteve Paluzie, on se celebrarà la presentació del llibre: Montserrat roig. La memòria viva, a càrrec d’Aina Torres Reixach, poeta, periodista i escriptora.

Aquest llibre endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig, a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur.

Aquestes dues activitats estan organitzades pel Kol·lectiu de Dones de Barberà i EAB-CUP.

Consulta el programa sencer del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones