Ja es pot visitar l‘exposició ’Per a ser nena’

La mostra estarà ubicada fins al 8 de juny a la Biblioteca Esteve Paluzie.

L’exposició, cedida per l’Institut Català de les Dones, reconeix a les nenes la categoria de protagonistes amb veu pròpia del seu esdevenir.

L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès organitza l’exposició Per ser nena, que estarà ubicada a la Biblioteca Esteve Paluzie fins al 8 de juny.

La mostra, que està cedida per l’Institut Català de les Dones, reconeix a les nenes la categoria de protagonistes, amb veu pròpia del seu esdevenir.

Les nenes reuneixen tots els elements configuratius i formatius de com, en el marc de les societats patriarcals, es concep la feminitat i la vida de les dones, les seves dependències i limitacions. En definitiva, la infància constitueix un lloc comú per a la construcció del gènere mitjançant la socialització.

Estructurada a partir del cicle vital d’una nena atemporal, al llarg de la mostra s’analitzen aspectes com ara l’educació, el treball o la sexualitat i la violència en les nenes, a través d’un recull de fragments creant un mosaic de fets, testimonis, dites, dates i imatges.

L’exposició forma part del Projecte multidisciplinari sobre les nenes iniciat l’any 2014, que va reunir diferents grups d’estudis i recerca de la Universitat de Barcelona: Tacita Muta (grup d’Estudis de Dones i Gènere a l’antiguitat); Seminari Interdisciplinar Mujeres y Sociedad (SIMS); Grup de Recerca Consolidat en Història Medieval; Fonts i Estudis; Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones; Centre Dona i Literatura i Seminari Filosofia i Gèner

Activitat: Exposició ‘Per a ser nena’

Dies: 7 de maig al 8 de juny

Horari de visita:

Matins: de dimarts a dissabtes de 10 a 14h

Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h

Lloc: Biblioteca Esteve Paluzie

Plaça Constitució, s/n

08210 – Barberà del Vallès

Entrada lliure

Activitat gratuïta

Font: Ajuntament