Jesús Ávila Granados presenta a Barberà el seu llibre ‘La confesión. El médico templario’

L’acte, que es va realitzar a la Biblioteca Esteve Paluzie, va tenir una molt bona acollida

El passat divendres, 17 de juny, la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès va acollir la presentació de l’última obra de Jesús Ávila Granados, ‘La confesión. El médico templario’

Ávila va presentar el seu llibre acompanyat de l’editor, Vicens Navarro Vives i de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay que van explicar la vida i obra d’aquest periodista que ha dedicat la seva vida a la novel·la històrica.

Jesús Ávila Granados va néixer a Granada. Sempre s’ha definit com un home culturalment inquiet, apassionat de la natura i de clàssics de la literatura com Pérez Galdós o Valle Inclán. Ha dedicat la seva vida a viatjar i a escriure. Com a periodista té columnes en revistes de referència científica i històrica com ‘Any Zero’, ‘Enigmes’, i ‘Més enllà de la ciència’, entre d’altres.

Té un ampli ventall de llibres. La seva última obra, ‘La confesión. El médico templario’ és un llibre que, forma de novel·la històrica, ens mostra els aspectes més contradictoris de l’Edat Mitjana. Quan el món occidental s’esfondrava amb la caiguda del Temple , un personatge de ficció, nascut en terres catalanes, es converteix en protagonista d’una història colpidora: des del seu llit de mort inicia la narració de la seva vida, en forma de confessió a un amic musulmà de Granada, seguint un ordre cronològic dels esdeveniments.  Aquest personatge, que narra la seva història en primera persona, és, a més, cavaller templari, i el seu ingrés i desenvolupament en l’Ordre del Temple és explicat amb tot luxe de detalls, des de la seva iniciació com postulant fins a la confirmació com a cavaller, en l’encomana de la Ciutat Comtal. Per això, gràcies a la seva condició de metge i de cavaller templari, coneix a innombrables personatges coetanis a ell, que van formar part d’un món convuls, on la força dels valors contrasta amb les febleses de la misèria humana.

Si vols saber més sobre la vida i obra de Jesús Ávila i on comprar el seu llibre, visita la seva pàgina web:http://www.jesusavilagranados.es/