La ATM corregeix l’eliminació de la T-10 i crea la T-Familiar, un títol multipersonal de 8 viatges a 10 euros

El conseller Damià Calvet l’ha anunciat una setmana després de presentar les noves tarifes del transport públic de Barcelona per a 2020 que tantes crítiques ha provocat
El president de la Autoritat del TransportMetropolità (ATM) i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat per sorpresa la creació de la T-Familiar, un títol multipersonal amb vuit viatges a 10 euros, i que s’expedirà a partir de l’1 de març de 2020.
Calvet ho ha anunciat després del Consell d’Administració de la ATM que aquest dijous ha aprovat els títols i les tarifes de transport públic per a 2020, i ha dit que aquest nou títol es “ha pensat per a unitats familiars de quatre membres”.

El nou títol s’expedirà a partir de l’1 de març de 2020

L’anunci ha sorprès perquè arriba només una setmana després que el mateix Calvet anunciés les noves tarifes del transport públic metropolità que va rebre una allau de crítiques per l’eliminació de la T-10, el títol de transport més utilitzat en l’àrea de Barcelona. Per a aplacar la reacció negativa dels usuaris que fins i tot han iniciat una campanya de recollida de signatures que aquest dijous supera els 10.000 suports, el conseller Calvet ha anunciat alguns ajustos a la proposta presentada fa vuit dies.

El primer ajust consisteix a allargar la vida de la T-10 fins al 29 de febrer del 2020, els seus usuaris podran utilitzar-la com fins ara i disposen de deu viatges amb possibilitat de transbord, a més de que podran compartir-la amb els acompanyants. L’endemà que caduqui la T-10, l’1 de març, entrarà en funcionament la nova T-Familiar, presentada per sorpresa aquest dijous.

La T-Familiar consisteix en una targeta de 8 viatges que costarà 10 euros i que es podrà compartir com fins ara succeïa amb la T-10. El cost per viatge serà més car que la T-10 i malgrat el seu nom, no serà necessari els usuaris siguin familiars per a utilitzar-la. Aquesta nova targeta tindrà una validesa de 30 dies a partir de la seva compra.

Un altre dels ajustos presentats avui consisteix a eliminar el cost dels 35 euros que val l’expedició de la T-16 destinada als joves de fins a 17 anys
Altre dels ajustos presentats avui per Calvet consisteix a eliminar el cost dels 35 euros que val l’expedició de la T-16 destinada als joves de fins a 17 anys. Aquesta targeta serà gratuïta a partir de gener i solo es cobraran els 35 euros en cas de pèrdua o reemplaçament.

La resta de novetats anunciades la setmana passada de mantenen. Així, a partir de l’1 de gener entra en funcionamineto la T-Casual, que serà com la T-10, però serà més cara i tindrà caràcter unipersonal. Costarà 11,35 euros en lloc dels 10,20 euros actuals.

El canvi de nom de la popular targeta busca emfatitzar la idea que el seu ús és esporàdic, casual, com el seu nom indica. D’aquesta manera s’intenta convèncer als viatgers habituals que haurien d’usar un abonament mensual. Per a això, se li canvia el nom a la T-Mes, que també desapareix, passa a ser la T-Usual i valdrà un 25% menys. També es redueix un 25% el preu de la T-Jove.