La Cercavila de la Mort i el Judici Sumaríssim clouen el Carnaval de Barberà

L’Última Disbauxa del Rei Carnestoltes es va dur a terme a la plaça de la Vila amb la música de la Batucada Arritmia, i l’escenificació dels Diables de Barberà, la companyia de teatre D’sas’3 i la Konya Motera.

El centre de Barberà va reunir a multitud de veïns i veïnes que van voler presenciar el judici final del Rei Carnestoltes.

El primer acte que es va celebrar abans d’acomiadar a Sa Majestat va ser la cercavila de la mort que es va iniciar al Mercat Municipal Onze de Setembre i va passar per diversos carrers fins arribar a la plaça de la Vila. La  música i el ball de la Batucada Arritmia i el foc de la Colla de Diables de Barberà va fer que tothom sortís de casa i s’afegís a la rua.

Un cop arribat el Bisbe, acompanyat del seu seguici, i la Vella Quaresma, amb les seves set cames, es van reunir per jutjar a Sa Majestat pel seu mal comportament i de convidar a la ciutat a viure en el caos, la bogeria i la disbauxa permanent. Després de realitzar el judici públic, finalment va ser declarat culpable i condemnat a mort.

Va ser el moment de celebrar l‘Última disbauxa a càrrec dels Diables de Barberà, la Colla de Diables de Sant Pere de Terrassa, de la Llagosta i de Sant Cugat, que van fer una divertida rua per diversos carrers del municipi. La festa va finalitzar amb l’espectacle de foc amb el que es va cremar al Rei Carnestoltes.

L’escenificació del Judici i la crema del Rei Carnestoltes va anar a càrrec dels Diables de Barberà, la Batucada Arritmia, la companyia teatre D’sas’3 i la Konya Motera.

Fotografies propietat de l’Ajuntament