La ciutadania barberenca presenta 29 propostes per als Pressupostos Participatius 2018

Les propostes finalistes es presentaran el 20 de juliol en un acte a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

El passat dilluns 5 de juny, es va reunir la comissió impulsora de Pressupostos Participatius 2018 per tal d’analitzar com ha funcionat la fase de presentació de propostes.

Cal recordar que l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha endegat el procés de Pressupostos Participatius 2018, una iniciativa en la qual la ciutadania pot decidir on destinar part dels recursos públics, que compten amb una dotació de 150 mil euros que es repartiran en projectes que no podran superar els 30 mil euros (IVA inclòs) cadascun.

Fins el passat 31 de maig, el veïnat major de 16 anys adjuntant la signatura de 15 persones que donin suport a la proposta i les entitats podien presentar les seves propostes a les OAC de la ciutat. Durant aquest procés, s’ha comptat també amb informació i assessorament a peu de carrer, amb punts d’informació presencials que van recórrer els barris barberencs per tal d’apropar aquesta iniciativa de forma directa a la ciutadania.

En total s’han recollit 29 propostes, les qual ara passen a ser estudiades pels serveis tècnics municipals, en quant a la viabilitat econòmica, tècnica i normativa de cadascuna de les propostes.

Els projectes que superin aquesta fase es donaran a conèixer en un acte públic, convocat pel dia 20 de juliol, a les 19h a la sala de plens de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, on persones i entitats podran defensar-les davant la ciutadania.

Cal recordar que la web municipal compta amb un espai destacat on es recull tota la informació d’aquesta edició de Pressupostos Participatius 2018: www.bdv.cat/PressupostosParticipatius2018. Aquesta secció s’anirà actualitzant a mesura que vagin avançant les fases del procés participatiu.