La cloenda del curs escolar 2016-2017 del projecte del Lecxit aplega més d’un centenar de persones

El passat dijous, 8 de juny, a les 17h a la sala polivalent del Teatre Municipal Cooperativa, es va celebrar la cloenda del Lecxit amb la participació de més de 100 persones. Durant l’acte es va comptar amb en Roger Pérez Álvarez, regidor de Cultura, Entitats i Ciutadania, i amb en Juan Antonio Grimaldo Dueñas, regidor d’Educació i Formació Continuada.

El Lècxit és un projecte que fomenta l’èxit educatiu dels nostres infants, en base a treballar la lectura de forma lúdica gràcies a la labor de les persones voluntàries. Els promotor del projecte són La Caixa i la Fundació Jaume Bofill.

L’acte el va conduir en Marc Garcia Lloan de la Bibloteca Esteve Paluzie i l’obertura va anar a càrrec d’en Roger Pérez Álvarez que va explicar l’impacte del programa a la ciutat. Tal com va deixar palès, actualment el Lecxit compta amb 88 participants, entre infants i persones voluntàries; la implicació de les escoles Pablo Picasso, del Bosc i Marta Mata, els instituts La Romànica i Can Planas, el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants, l’AMPA de l’Institut La Romànica, l’AMPA de l’Institut Can Planas, l’AFA de l’escola Marta Mata, la Biblioteca, i el treball transversal del Punt de Voluntariat i el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Barberà. Tot plegat fa que el programa Lecxit hagi esdevingut un projecte de ciutat, transversal i integrador, i un molt bon exemple de bones pràctiques en l’àmbit de la cohesió social i la convivència.

Com a celebració de la cloenda d’aquest curs 2016-2017 es va dur a terme un acte on els infants i les seves parelles voluntàries van recollir un conte amb la publicació dels seus microrelats i il·lustracions fets per ells mateixos. L’acte va acabar amb els agraïments per part de Juan Antonio Grimaldo Dueñas i la interpretació de dues peces musicals per part d’unes voluntàries del projecte.