La Colla de Geganters i Grallers de Barberà viatja a Castelló per participar a la V Trobada de Gegants de l’Alcora

Un cop més la colla barberenca representa la cultura de la nostra ciutat fora de Catalunya. Els i les seves membres van gaudir d’una jornada on els grans protagonistes varen ser els Cavallets de Sant Jordi de la nostra ciutat.

La Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, acompanyada pels Cavallets de Sant Jordi, han tornat a participar un cop més en una trobada fora de Catalunya. Aquest cop, els i les barberenques han viatjat a la comunitat valenciana, a la població de l’Alcora (Castelló) com aconvidats d’honor de la V Trobada de Gegants i Cabuts de l’Alcora.

Van ser una trentena de veïns i veïnes de Barberà les que es van desplaçar per gaudir d’una jornada plena de gegants i capgrossos, en que tal com ha afirmat la colla barberenca “vàrem detectar un ambient d’expectativa sobre la nostra entitat”.

La recepció, que es va realitzar la Museu de Ceràmica de l’Alcora , va donar pas a un gran dinar popular con hi eren present totes les colles. Després va arribar el moment de descarregar els Gegants Marquesos de Barberà i realitzar la plantada davant de l’ajuntament de la ciutat valenciana.

Un cop donat el Toc d’Inici, els Cavallets de Sant Jordiamb una flamant formació i amb molta expectació per part de la premsa i els propis geganters valenciants“, van donar la sortida amb una ballada que va estar seguida de la gran cercavila pels carrers de la població on participaren colles com les d’Alcoi, Paiporta, Burriana, Vila-real, Almassora, Castelló, Benicàssim, Valdealgoza (Terol) i els amfitrions, la colla d’Alcora.

La cercavila va ser un tot un èxit. Centenars de persones es van aplegar als diferents carrers i a la plaça de la Vila per gaudir de la mostra de balls i lliuraments de records per a totes les colles.

Cal destacar, que els Cavallets de Sant Jordi, els grans convidats de la jornada, van tancar la cinquena edició de la Trobada d’Alcora amb un nou ball final. Els Gegants Marquesos també van participar ballant l’havanera la ‘Coqueta’ “magníficament interpretada pels grallers barberencs“.

La festa va finalitzar quan els i les joves i membres de la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès tornaven cap a casa a les 10 de la nit, un cop sopat amb la colla d’Alcora. L’entitat barberenca va “felicitar a la colla amfitriona pel gran dia viscut“.

Un cop més els Geganters i Grallers de Barberà del Vallès vam tornar a representar la cultura de la nostra ciutat fora de Catalunya.

La propera sortida que ja prepara la Colla és a la ciutat de Fraga.