La Rua de Carnestoltes omple els carrers de Barberà de ball, música i disbauxa

Un any més la Rua de Carnaval 2017 ha tornat a sorprendre el públic de Barberà del Vallès per la seva gran espectacularitat. Més de 2 mil persones, distribuïdes en 22 comparses i carrosses van participar en una desfilada multitudinària.

Com és tradicional, el Mercat Onze de Setembre va realitzar el Concurs de disfresses que va premiar a diferents barberencs i barberenques de diverses edats.

Barberà del Vallès ha gaudit d’un cap de setmana ple de festa i disbauxa. L’humor i la música han tornat a omplir un any més els carrers de la ciutat.

Enguany la desfilada ha tingut un nou recorregut. La festa es va iniciar a les 18h al Parc Europa. Encapçalada per un espectacular Zèppelin de la companyia La Baldufa, la desfilada va estar formada per més de 2 mil persones que formaven un total de 22 divertides comparses i carrosses.

Un cop es va realitzar la rua per la ciutat, les diferents comparses van tenir l’oportunitat de mostrar les seves disfresses i coreografies realitzant una divertida desfilada a la plaça de la Vila. Un cop totes les carrosses van mostrar les seves originals disfresses, es va fer públic el veredicte de les millors disfresses i comparses.

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, el regidor de Cultura, Roger Pérez Álvarez, i diversos regidors i regidores van felicitar a totes les entitats participants per la seva creativitat i bon humor en preparar les disfresses. Tanmateix van fer una petita menció a una de les entitats que estava inscrita però que finalment no va participar. L’Associació de Veïns del Parc Central, que es va retirar a última hora per malaltia dels seus i seves membres més petits.

Les entitats premiades varen ser:

–          Premi a la comparsa més “Original” – “Representació Pluja” del Casal Popular Tangram;

–          Premi a la comparsa més “Divertida” – “Els egipcis marxosos darrere la carrossa de Tut’angorgsII” de l’Associació de Veïns de Can Gorgs II;

–          Premi a la comparsa més “Vistosa” –  “Las chupi medusas” de l’AMPA IES La Romànica; i

–          Premi a la comparsa més “Festiva” – “Galetes Maria i Monstres de les Galetes” de l’Associació de Veïns i Botiguers del Casc Antic.

Totes les entitats van rebre el premi “Qui-no-es-consola-és-perquè-no-vol”, format per una llonganissa d’1 metro i 1 pa de pagès de 4 quilos.

Totes les comparses i grups que van participar van ser:

–          Centre de Fitnes i Dieta Curves (particular)

–          AFA Escola Marta Mata

–          AVV Can Gorcs

–          AFA Escola Miquel Martí i Pol

–          Centre d’Esplai l’Esquirol

–          Associació Grup de Teatre La Llauna

–          Barberà Club Esportiu Patinatge

–          Associació de Dones Braç a Braç

–          AVV Can Gorgs II

–          Centre Obert

–          Jordi Lozano González (particular)

–          Associació Veïns i Botiguers Casc Antic

–          Ampa Escola del Bosc

–          Esplai El Piolet

–          Casal Popular Tangram

–          Ateneu Abril

–          Marpe S.C.P. (particular)

–          Minyons Escoles i Guies Sant Jordi de Catalunya

–          Ampa Escola Can Llobet

–          Pedaladas Team Barberà

–          Casal de Joves Obriu Pas

–          Ampa Institut La Romànica

Un cop lliurat els premis va arribar el moment de gaudir del Ball de Carnavalque va oferir el Grup Remember Dancer.

Multitudinària participació al Concurs de Disfresses del Mercat Onze de Setembre

El Mercat Municipal Onze de Setembre va iniciar les seves festes uns dies abans amb el tradicional Dijous Gras on la seva clientela va poder degustar més de mil especialitats de botifarra d’ou, blanca i negra, entre d’altres, oferta pels establiments cansaladers i xarcuters. La gran festa però va arribar divendres amb el concurs i desfilada de disfresses que un any més va reunir a les instal·lacions del Mercat milers de persones.

El concurs va tenir una durada de dues hores. Totes les persones participants van desfilar sobre l’escenari per guanyar alguns dels premis en les diferents categories nadons, infantil, juvenils, jovent-adult i comparses. Un cop realitzada la passarel·la, el jurat va proclamar les persones guanyadores.

–          Categoria nadons: Loros, Pitufo i escoces

–          Categoria infantil: Malefica, pitufina i abueletes

–          Categoria juvenil:  minion, pavo real i palomitas

–          Categoria jovent – adult: Marciano, troll i disco funky

–          Comparsa: Pepa pigs

Un programa de Carnestoltes per a tots els públics

Cal destacar que durant aquest cap de setmana s’han dut a terme diferents festes de Carnestoltes que han organitzat diversos col·lectius de la ciutat.

Una d’elles ha estat la festa que es va dur a terme a La Nau, on el Casal de Joves Obriu pas, Ateneu Barberà i Kol·lectiu de Dones de Barberà van convidar a diferents grups de música per gaudir d’una nit de Carnestoltes. La festa es va realitzar dissabte, 25 de febrer a les 21.30h tot just després de la Rua de Carnaval de la ciutat.

El jovent va iniciar la festa amb la cercavila VIQUEENS a càrrec de grup barberenc The MediaPlayers.  Un cop es va arribar a La Nau es va gaudir de la música de Garabato, de DJ Rambla i de PD Puerkas.

El passat divendres, 24 de febrer, el Servei socioeducatiu per adolescents ‘El Forat’  de Barberà del Vallès també va organitzar una festa de Carnaval on van assistir diferents joves  d’entre 12 i 15 anys.

L’Espai Jove La Romà també va reunir a centenars de persones per gaudir d’un Carnestoltes diferent.  L’Espai es va convertir en un vestidor de disfresses, on tothom que hi entrava en podia sortir metgessa, esquelet, zombi, llop, àngel…  També es va crear un divertit photocall, que va estar actiu tot el cap de setmana, i on cada jove que s’apropava a la Roma es podia endur un record fotogràfic del Carnestoltes 2017. Durant la tarda els Dj’s la Roma, un grup de joves habituals, van animar el Carnaval amb les cançons més sonades i mítiques de les festes populars.

Els i les barberenques de més de 60 anys també ban tenir gaudir del seu ball de disfresses. Va ser diumenge al Teatre Municipal Cooperativa. Tothom que venia disfressat no pagava entrada.

Judici  del Rei dels Poca-soltes

Dissabte 4 de març, barberencs i barberenques realitzaran el judici final del Rei Carnestoltes amb l’anomenada cercavila de la mort (18.30h), que anirà a càrrec dels Diables de Barberà i de la Batucada Arritmia. S’iniciarà al Mercat Municipal Onze de Setembre, i passarà pel carrer Verge de l’Assumpció, carrer Manuel de Falla, passeig Doctor Moragas, fins a la plaça de la Vila. Un cop arribin al centre de la ciutat es procedirà a realitzar el Judici Sumaríssim a Sa Majestat (19h).

La festa finalitzarà a les 20h amb el correfoc de l’Última disbauxa a càrrec delsDiables de Barberà, la Colla de Diables de Sant Pere de Terrassa, de la Llagosta i de Sant Cugat, que faran un recorregut per plaça de la Vila, carrer de Verge de l’Assumpció, Manuel de Falla, passeig Doctor Moragas, i plaça de la Vila; i amb l’espectacle de foc amb el que es cremarà el Rei Carnestoltes, que organitzen els Diables de la ciutat i col·laboren la Batucada Arritmia, la Cia. de teatre D’sas’3 i la Konya Motera.

Si vols conèixer les activitats del Carnaval 2017 consulta el programa.