L’ACA adverteix que no s’utilitzi l’aigua del Besòs després de l’incendi de Montornès

‘L’impacte sobre els peixos del Besòs és molt alt, no sabem si és total’, ha explicat Diego Moxó, responsable de l’ACA

L’incendi d’una nau de l’empresa Ditecsa a Montornès del Vallès ha deixat el Besòs al límit del desastre ecològic. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha recomanat avui a la ciutadania que no utilitza l’aigua del riu. Les flames van consumir vuit dipòsits de 22.000 litres de dissolvent i dos més de 35.000 litres.

En una entrevista a Els matins de TV3, Diego Moxó, responsable de l’ACA, ha explicat que ‘l’aigua per apagar el foc va anar a parar al clavegueram, però també al Besòs. Per això, recomanem que la gent s’abstingui d’utilitzar l’aigua del riu’.

Una de les imatges més repetides de l’incendi d’ahir és la del riu Besòs en flames i les conseqüències ja són palpables: desenes de peixos han aparegut morts a la llera. ‘L’impacte sobre els peixos del Besòs és molt alt, no sabem si és total’, ha dit Moxó.

Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ha lamentat els fets perquè el Besòs havia realitzat un important procés de recuperació de les seves aigües. En declaracions a Els matins, Rius ha assegurat que es tardarà temps a tenir ‘dades concretes de les afectacions a la fauna, vegetació, aigües subterrànies i subsòl del riu’.

Una empresa multada per la Generalitat

D’altra banda, la mateixa Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic va confirmar ahir que Ditecsa havia rebut una multa de 48.000 euros perquè se li va detectar un emmagatzematge superior a la capacitat permesa i una altra de 10.000 euros per no garantir el compliment de les condicions per l’autorització ambiental integrada.

Font: ACA, TV3, Vilaweb, etc.

2 videos:

1.- ACA

2.- Entrevista Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac