L‘agenda d’activitats de la ciutat fins el 22 de març

17 de març
17h – El Forat
MALABARS AL CARRER. Organitza: El Forat.

17h – Espai Jove La Roma
TORNEIG DE FIFA. Aquesta vegada juguem en parelles. Inscripcions obertes fins el mateix dia del torneig a La Roma owww.facebook.com/joventut.barbera
Organitza: Espai Jove La Roma.

17.30h – Plaça de la Vila
JO RECICLO… I TU? El proper 17 de març de 17.30 a 20h la plaça de la Vila es convertirà en una festa sobre sostenibilitat i cura del Medi Ambient, titulada ‘Jo reciclo, i tu?’ El Mercat Onze de Setembre i Barberà Comerç Urbà organitzaran aquesta festa amb l’objectiu de “sumar forces per la conscienciació en el reciclatge i el consum responsable”.
Durant la tarda, ambdues entitats portaran a terme diferents activitats. Per una banda, els infants podran gaudir de dues activitats, l’inflable ‘Recicla saltant’ i el joc ‘Agafem el cabàs’.
Amb l’inflable ‘Recicla saltant’ ajudarà als nens i nenes de Barberà a entendre, d’una forma lúdica i divertida, els conceptes bàsics de la recollida selectiva. En el joc ‘Agafem el cabàs’ els més petits hauran de passar proves sobre diferents conceptes sostenibles i de cura del nostre medi ambient com malbaratament alimentari, productes de km 0 i de temporada, embolcalls, o envasos.
La plaça de la Vila també acollirà un estand de prevenció del malbaratament alimentari sobre Consum Responsable. Així totes aquelles persones interessades, sigui quina sigui la seva edat, podran conèixer quins problemes socials, ambientals i econòmics comporta el malbaratament així com prendre consciència i aprendre receptes per al reaprofitament.
Tots aquells ciutadans i ciutadanes que participin en les tres activitats i omplin el carnet de punts, s’emportaran gratis una bossa del Mercat Onze de Setembre.
Organitza: Mercat Municipal Onze de Setembre i Barberà Comerç Urbà.

18h – Biblioteca Esteve Paluzie
HORA DEL CONTE TRADICIONAL. Contes de la Índia a càrrec de Nona Umbert. Per a infants a partir dels 4 anys. Durada: 45 minuts. Aforament limitat. Organitza: Biblioteca Esteve Paluzie.

22h – Restaurant Tàpera
XI SOPAR DE DONES DE BARBERÀ DEL VALLÈS. Obert a totes les dones de Barberà. Restaurant Tàpera – Rambla Europa, local 3. Cal fer inscripció prèvia al telèfon 696 830 853 i abonar el cost del sopar. Acte inclòs en el programa d’activitats per al 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. Organitza: Associació per a la Igualtat Dones.com.

18 de març
9h – c/Pintor Fortuny
MERCAT ECOLÒGIC DEL VALLÈS. Organitza: Mercat Ecològic del Vallès.

18h – Espai Jove La Roma
TALLER DE MALABARS. Inscripcions obertes fins al dia 15 de març a La Roma o via facebook https://www.facebook.com/joventut.barberaOrganitza: Espai Jove La Roma.

20 de març
17h – Espai Jove El Forat
SIA. Servei Informació per a Adolescents. Podràs trobar informació del teu interès (activitats, salut, formació…). I si no hi és, t’ajudem a aconseguir-la! Totes les tardes, de dilluns a divendres, de 17 a 18.30h. Organitza: Espai Jove El Forat.

17h – Espai Jove El Forat
TEA. Taller Estudi Assistit. Al Forat tens un espai per poder estudiar i fer els deures. Sempre trobaràs a algú que et pot fer un cop de mà!Totes les tardes, de dilluns a divendres, de 17 a 18.30h. Organitza: Espai Jove El Forat.

21 de març
11h – Espai Gran Centre
TALLER ‘UN GOT D’AIGUA’. Tasta i analitza diferents tipus d’aigua. Taller gratuït. Places limitades. Inscripcions del 7 al 17 de març a l’Espai Gran Centre i l’Espai Gran Ca n’Amiguet. Organitza: Espai Gran Centre.

17h – Espai Jove La Roma
JAKE MATE A LA RALLADA. Aprofita el nou espai habilitat pels jocs de taula de La Roma i passa una tarda original i divertida! Organitza: Espai Jove La Roma.

17h – Espai Jove El Forat
CONSULTORIA DE SALUT PER A JOVES. Una tècnica especialitzada en temes de salut per a joves, informarà, orientarà i assessorarà en aquells temes de salut que interessen al jovent (sexualitat, drogues, alimentació, etc). Es pot demanar cita prèvia. Les consultes son totalment confidencials. Organitza: Espai Jove El Forat.

17h- Biblioteca Esteve Paluzie
JUGUEM I APRENEM ESCACS. Organitza: Biblioteca Esteve Paluzie.

17.30h – Biblioteca Esteve Paluzie
AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA. Conferència ‘Sant Pau de Riusec’ a càrrec d’Albert Roig Deulofeu, historiador i arqueòleg. Les intervencions arqueològiques de Sant Pau de Riusec realitzades de forma discontinua al llarg dels darrers 35 anys.
Inscripcions obertes a majors de 50 anys i durant el curs, els dies de conferencia consultant a la Junta de l’Aula, tots els dimecres, de 10 a 11h, a la seu de Marquesos de Barberà, 125. Preu inscripció al cicle de conferències: 50€/curs. No socis: 7€/conferència. Organitza: Aula Extensió Universitària.

22 de març
10h – Dipòsit Nicolás-ETAP
JORNADA DE PORTES OBERTES A LA PLANTA POTABILITZADORA. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia trucant al 93 729 46 02. Tancament d’inscripcions: 20 de març. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

11.30h – Espai Gran Centre
FER UN MILLOR ÚS DEL MÒBIL, RESOLEM DUBTES. Punt de resolució de dubtes del teu mòbil. Demana cita prèvia a l’Espai Gran Centre. Tlf: 93 718 86 42. Servei disponible tots els dimecres d’11.30 a 13h. Activitat +60 anys. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

17h – Espai Jove La Roma
CONSULTORIA DE SALUT PER A JOVES. Una tècnica especialitzada en temes de salut per a joves, informarà, orientarà i assessorarà en aquells temes de salut que interessen al jovent (sexualitat, drogues, alimentació, etc). Es pot demanar cita prèvia. Les consultes son totalment confidencials. Organitza: Espai Jove La Roma.

18h – Espai Jove La Roma
TARDA DE DROGUES. Consumir o no? Quins efectes tenen? I si no en vull consumir? I si en vull consumir? Si t’ho preguntes, aquest és el teu espai! Organitza: Espai Jove La Roma.

Fins el 30 de març
Biblioteca Esteve Paluzie
EXPOSICIÓ “DONES D’EMPRESA”. Exposició de l’Institut Català de les Dones, que vol fer més visibles les aportacions històriques de les dones a l’activitat empresarial de Catalunya.
Horari:
Matins: de dimarts a dissabtes de 10 a 14h
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h
Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.