L’Ajuntament aconsegueix 630.000€ per millorar la mobilitat entre el nucli urbà i els polígons industrials de la ciutat

Serviran per invertir en la millora de les infrastructures, la mobiliat i l’accés als polígons industrials de Barberà del Vallès.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha estat adjudicatari d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per import de 630.000€ per a l’execució del projecte d’implantació d’un carril bici des de la rotonda sud de la ronda Santa Maria, fins a la rotonda sud de la carretera de B-141 i pavimentació de l’avinguda Torre Mateu entre el carrer Molí d’en Planes i la carretera B-141. 

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Modernització dels Polígons d’Activitat Econòmica i suposa una important millora infrastructural que impulsarà notablement la qualitat de l’espai públic i l’accés i comunicació amb les zones d’activitat industrial del municipi. L’obra projectada està valorada en 941.600€ i es preveu finançar la diferència per part de l’Ajuntament i amb una aportació de la Junta de Conservació del Polígon Can Salvatella.

La coordinació i col·laboració entre la regidoria de Territori i Medi Ambient i l’empresa municipal Activitats Integrades SA AISA (Centre de Negocis Nodus Barberà) és la que ha fet possible participar i tenir èxit en l’adjudicació d’aquesta subvenció.

Amb aquesta actuació es reforcen elements com la mobilitat amb la millora de la connectivitat en bicicleta i a peu entre la ciutat i l’espai del riu Ripoll. A més, aquesta intervenció s’alinea amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2015-2020 de Barberà del Vallès (PMUS) que des de l’any 2015 va comptar amb un procés participatiu on la ciutadania va aportar debat d’idees i propostes. Finalment, el PMUS va ser aprovat pel ple municipal el passat dia 29 de març de 2017 i contempla diferents actuacions en aquest matèria.

La millora de l’accés als Polígons Can Salvatella i Santiga-Provasa té l’objectiu d’avançar en la connectivitat amb el nucli urbà guanyant en accessibilitat, seguretat i comoditat dels desplaçaments no motoritzats doncs l’actuació prevista efectuarà una millora dels paviments, la reparació del clavegueram, millores en l’enllumenat públic i senyalització, a més de la creació de carrils bici.

Fonts: Ajuntament i DiBa