L’Ajuntament de Barberà del Vallès col·labora en la iniciativa Vacances en Pau 2017

Aquelles famílies barberenques que estiguin interessades en participar en aquesta iniciativa i acollir un infant durant l’estiu, poden adreçar-se al telèfon 606719026 o escriure un correu electrònic a marcos40.mc@gmail.com.

Amb la finalitat de difondre el projecte Vacances en Pau, l’Ajuntament de Barberà del Vallès està col·laborant amb la delegació del Front Polisari i les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí a Catalunya per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa d’acollida de nens i nenes sahrauís per part de famílies catalanes, durant els mesos d’estiu.

Sota el lema ‘Acull un somriure’, durant els mesos de juliol i agost, 500 famílies catalanes podran acollir, fins a 500 infants, d’entre 10 i 12 anys, dels campaments de refugiats a Tindouf a Argèlia, per tal que passin l’estiu en unes condicions diferents de les que viuen la resta de l’any.

Aquelles famílies barberenques que estiguin interessades en participar en aquesta iniciativa i acollir un infant durant l’estiu, poden adreçar-se al telèfon 606719026 o escriure un correu electrònic a marcos40.mc@gmail.com.

Amb aquest projecte es vol possibilitar a la població infantil dels campaments de refugiats sahrauís que surtin de les dures condicions durant els mesos d’estiu, en què les temperatures assolides als campaments poden arribar als 50 graus centígrads.

Altres objetius són facilitar l’accés a una atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals a tots els infants i atenció especialitzada per als que ho necessitin, proporcionar un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris encara que sigui amb caràcter conjuntural. O fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys, entre d’altres.

Què han de fer les famílies que vulguin acollir?

Les famílies interessades a acollir nens i nenes sahrauís han de participar en una sessió informativa del projecte, on s’explica la situació del Poble Sahrauí, una descripció detallada del que és Vacances en Pau i on a més de lliurar un dossier informatiu es podran resoldre tots els dubtes que puguin tenir les possibles famílies acollidores.

Després de la sessió informativa, les famílies tindran una o dues entrevistes amb els responsables del programa en el municipi/zona i se’ls hi emplenaran la sol·licitud d’acollida amb les dades de les persones que conviuran amb l’infant.

Durant els mesos d’acollida, les famílies es comprometen a responsabilitzar-se dels infants, vetllar pel seu benestar i assistir amb l’infant a les activitats conjuntes que es programin.

Per a més informació, aquelles famílies barberenques que estiguin interessades en participar en aquesta iniciativa i acollir un infant durant l’estiu, poden adreçar-se al telèfon 606719026 o escriure un correu electrònic a marcos40.mc@gmail.com.

També es pot consultar el web http://catalunyasahara.cat/