L’Ajuntament de Barberà del Vallès CONTINUA EXPRESSANT el seu rebuig davant la situació de les persones refugiades a Europa i la Mediterrània

Davant de la greu situació de les persones refugiades que s’està patint a Europa i la Mediterrània, l’Ajuntament de Barberà del Vallès, vol fer palès el seu desacord amb l’actuació lamentable i la manca de resposta que té la Unió Europea davant de la crisi humanitària que s’està donant ja fa mesos.

El Comunicat de l’Ajuntament continua així :

“Creiem que la Unió Europea i els seus Estats han de garantir polítiques migratòries que respectin els drets humans.

Així mateix, volem mostrar el nostre rebuig al preacord entre Turquia i la Unió Europea. Aquest pacte es va esbossar el 8 de març i aposta per expulsar a Turquia totes les persones refugiades que arribin il·legalment a Grècia. A canvi, Turquia rebria diners per atendre a les persones refugiades, avançar en l’adhesió a la UE i deslliurar la ciutadania turca del visat obligatori per viatjar per la UE. Entre avui i demà es decidirà al consell europeu si s’aprova o no.

És per tot això, que hem decidit mantenir la bandera de la UE a mig pal, a més, us animen a participar de la manifestació del dissabte 19 de març a Barcelona. Aquesta sortirà a les 17h del Parc de la Ciutadella i que continuarà una ruta antiracista fins al mar. La mobilització, emmarcada en el 21 de Març, Dia Internacional contra el racisme i la xenofòbia, se celebra a més de 14 països i es centra en la crisi de les persones refugiades.”