L’Ajuntament de Barberà treballa per potenciar el Mercadet setmanal i impulsar el comerç de proximitat

La regidoria de Comerç  aposta per consolidar les parades dels marxants amb l’objectiu de millorar l’oferta, enfortir la qualitat dels seus productes i treballar per unir sinergies amb la resta de sectors comercials del municipi.
El Mercat de venda no sedentari de Barberà del Vallès, conegut com el Mercadet setmanal, ja té més de 50 anys d’història. Actualment es troba ubicat en un recinte al costat de l’Escola Can Llobet i cada dilluns ofereix un gran ventall d’articles a preus competitius i interessants. 
Els barberencs i barberenques de més edat segur que recorden els inicis del Mercadet, en un primer moment ubicat en una de les artèries principals de la ciutat, el passeig Doctor Moragas, entre els carrers Pintor Fortuny i Pintor Murillo. L’any 1999, per tal de reformar i millorar l’avinguda es va decidir traslladar-lo a les portes de les Instal·lacions Esportives Can Llobet, i anys més tard, es va ubicar a un recinte tancat on actualment es troba, fet que va consolidar encara més la compra i les visites per part del veïnat.
Arrel de la crisi econòmica, durant aquests últims anys les vendes han disminuït notablement, i les parades han perdut consumidors. De fet, de 124 paradistes amb els que es comptava a l’any 2000, queden un total de 64 petits comerciants que en la seva majoria es dediquen exclusivament a aquesta activitat. 
El Mercadet setmanal de Barberà és un dels llocs tradicionals de compra habitual per part de la ciutadania gràcies als seus preus competitius, per tenir possibilitat de veure i tocar els articles i per la gran varietat de productes. Per aquest motiu, la regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barberà del Vallès està treballant per consolidar les parades dels marxants amb la finalitat de millorar l’oferta, enfortir-ne la qualitat dels seus productes i treballar per unir sinergies amb la resta de sectors comercials del municipi, per generar així una oferta atractiva per a la ciutadania barberenca. Un dels objectius de cara l’any 2017 és ubicar el Mercadet en un espai en el qual es consolidi la seva ubicació i recuperi la presència i l’atractiu de l’oferta comercial per a la ciutat.