L‘alumnat del Programa Integral d’auxiliars en jardineria de Barberà rep una beca de l’empresa Kao Corporation

El lliurament de les beques es va realitzar en un acte on  els joves van explicar l’experiència viscuda en la seva formació i van agrair l’oportunitat de rebre la beca.
La Sala de Plens del Consistori barberenc va acollir dimarts, 6 de setembre, l’acte de lliurament de beques de transport als joves que han cursat la formació d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria a la Fundació Barberà Promoció durant el curs 2016. 
Aquestes beques de transport, lliurades per l’empresa amb seu a Barberà, Kao Corporation els ajudaran per poder realitzar les pràctiques en la multinacional japonesa.
L’acte va comptar amb la presència dels alumnes becats, l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, del regidor de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació, Pere Pubill i Linares, la regidora d’Economia Social i de Proximitat i Ocupació, Sandra Ramos Montesinos, i amb el vicepresident d’Human Resources de Kao Corporation, Antonio Mateu i la General Manager Office Assistant de Kao Corporation, Elena Luque. 
Durant la benvinguda, Pere Pubill va felicitar al jovent i va manifestar la importància de “posar en valor el nostre teixit industrial i mirar de fer camí conjuntament, entre Ajuntament, empreses i centres formatius del nostre municipi”. “Amb aquest horitzó, hem començat una col·laboració amb KAO Corporation, amb qui hi ha la ferma voluntat d’avançar en aquest projecte. Tenim la possibilitat d’oferir a la ciutadania, una oportunitat. En un escenari com l’actual, on el futur i el present també, estan plens de dificultats, aquestes dificultats, les podem convertir en reptes. I aquests reptes en oportunitats”. 
Per la seva banda, la regidora d’Economia Social, Sandra Ramos va agrair a Kao Corporation la seva col·laboració, ja que “amb el context econòmic actual en el qual ens trobem i amb l’estat actual del mercat laboral aquestes iniciatives sempre recolzen i ajuden a incentivar l’ocupació”. Sandra va felicitar als alumnes per la seva participació en el Curs d’auxiliars de vivers, jardins i jardineria, i els va engrescar per“continuar aprenent i adquirint coneixements i formació que els convertirà en persones lliures “.  La regidora també va manifestar el gran treball que fa el personal docent i tècnic de la Fundació Barberà Promoció, que recolzen als joves no tan sols oferint recursos formatius sinó empoderar i animant-los a seguir amb el seu recorregut formació i professional.
Antonio Mateu, vicepresident d’Human Resources de Kao Corporation va explicar als joves la llarga trajectòria en el sector dels aromes que la multinacional desenvolupa des de Barberà i d’altres municipis catalans i va detallar les diferents activitats que realitzen a nivell internacional. Mateu va encoratjar als alumnes per continuar amb la seva formació “perquè és la clau que tots pugueu tenir més oportunitats de trobar feina i la clau personal per desenvolupar-vos com a persones. L’esforç que feu serà en benefici propi del vostre futur”. 
Kao Corporation, S.A. U., és una empresa que forma part de Kao Chemicals Europe, societat de capital japonès, que pertany al grup multinacional Kao, dedicada al sector dels tensioactius, tòners i aromes.
El centre d’operacions de Kao Chemicals Europe es troba al polígon industrial de Santiga i centralitza les activitats corporatives i estratègiques a nivell europeu (recerca i desenvolupament, màrqueting,…). Kao Chemicals Europe ven els seus productes a tot el món, a través d’una gran xarxa de distribució. A Espanya posseeix tres plantes químiques, Barberà del Vallès,  Olesa de Montserrat i  Mollet del Vallès. Aquestes tres plantes conformen el nucli productiu espanyol denominat Kao Corporation S.A.
Després de lliurar les beques als alumnes, els joves van poder explicar la seva experiència viscuda durant tot el curs, que havien après i quin tipus d’activitats havien realitzat.
Els joves que han rebut la beca de transport oferta per Kao Corporations són: Luís Miguel García Jodar;  Ivan Muñoz Gil;  Rubén Pérez Ahijón; Eric Ruppmann Núñez; Albert Altarriba Cabrerizo; Aaron Rodríguez García; Christian García Huanes; Cristian Collado Escarmena; Alejandro Sanz Vera; i Oscar Rodríguez Vallejo. 
L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster va ser l’encarregada de cloure l’acte felicitant a l’alumnat “per la seva evolució al llarg del programa. Us animo a continuar amb aquesta actitud, amb aquesta empenta, amb aquestes ganes, a curt i llarg termini. És aquesta l’actitud necessària per assolir tots els objectius que us proposeu. L’actitud, acompanyada de l’esforç i la dedicació us portarà a assolir tot allò que us proposeu. Seguiu així i res us podrà aturar”.
Fuster va agrair la col·laboració de Kao tant en aquest projecte com en altres que l’empresa ha desenvolupat a la nostra ciutat, com les beques per alumnat de Cicles formatius de grau mitjà de l’Institut La Romànica, la cessió d’un formador per impartir el taller de química el COB- Coneixement Ocupacions Barberà del Vallès, o les visites a l’empresa, entre altres. “Aquest és un agraïment molt sincer, pel seu esforç, la seva empenta i el seu lideratge per contribuir al creixement econòmic i social de la nostra ciutat. Una col·laboració entre empreses i administració totalment necessària alhora que enriquidora per a desenvolupar projectes que facin de la nostra societat una societat més inclusiva i plural”. 
L’Alcaldessa va finalitzar l’acte convidat a tots els presents a fer-se una fotografia de grup que marqui l’inici de la seva  trajectòria professional.
Formació en activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria
Des de Fundació Barberà Promoció es realitza el Certificat de Professionalitat en Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, emmarcat dins del Programa Integral, adreçat a persones joves que participen en un procés d’orientació per dirigir les seves trajectòries educatives i/o professionals per tal d’aconseguir la inserció laboral estable o el retorn al sistema educatiu formal.
El programa té una durada des del gener fins al setembre, termini que està distribuït en 3 fases; la primera etapa és orientació, tutorització i coneixement del mercat laboral, una segona etapa de desenvolupament i execució tant de l’acció formativa com del suport pedagògic i desenvolupament personal i la tercera etapa en la qual es treballa la inserció al món laboral o el retorn al sistema educatiu, objectius principals del projecte. Ara els joves realitzaran pràctiques d’un més a Kao Corporation.

Fotografies : Juan Muñoz, 54 Gallery