L‘argentí Fernando Peralta, guanyador de l’Open Internacional d’Escacs

El Gran Mestre argentí, Fernando Peralta, ha estat el guanyador de la 42a edició de l’Open Internacional d’Escacs de Barberà del Vallès celebrat a la Torre d’en Gorgs del 4 al 12 de juliol, d’entre un total de 229 participants de 19 països diferents. La jugada d’honor, que inaugura l’Open, va anar a càrrec de l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés. A la darrera jornada del torneig, el lliurament de premis, va assistir el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Joan Muñoz, acompanyat per la representant de la Federació Catalana d’Escacs, Diana Ruth, i pel president del Club d’Escacs, Víctor Pont.

Peralta va fer valdre la seva condició de primer cap de sèrie del torneig i en l’última ronda es va imposar al seu màxim rival, el segon cap de sèrie, el també Gran Mestre armeni Tigran Harutyunian. Tots dos arribaven a la novena i darrera partida de la competició empatats amb 6,5 punts i en la darrera de les partides, Peralta, amb les peces blanques, es va acabar imposant en una partida emocionant fins al darrer moviment possible i enduent-se el premi de 1.200€ que es lliura al guanyador absolut.

Amb 7,5 punts, Fernando Peralta ha encapçalat la classificació seguit, a mig punt, del Mestre Internacional colombià Cristian Camilo Ríos que amb aquest resultat ha aconseguit la norma de Gran Mestre, i d’un grup de quatre jugadors empatats amb 6,5 punts: l’esmentat Harutyunian, el Mestre Internacional nord americà, Raven Surt, El Gran Mestre espanyol, Viktor Moskalenko, i el Mestre Fide cubà, Heriberto Díaz.

Pel que fa als membres representants del Club Escacs Barberà, el millor classificat ha estat el Mestre Internacional colombià Cristian Andrés Hernández que ha finalitzat en la 26a posició amb cinc punts.

Paral·lelament al grup principal de competició es van disputar les nou rondes corresponents als grups B i C que van tenir com a guanyadors a l’indi S Harshad i al català Josep Lluís García, respectivament.

FONT: Bdv.cat i CEB