L’Associació Àmbit B30 aposta per reforçar la presència empresarial dins l’agrupació per potenciar encara més el desenvolupament d’aquest territori

Dilluns, 20 de febrer, es va reunir a Mollet del Vallès la Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 on es va acordar, entre d’altres, començar a treballar per ampliar la base social dels membres de l’Associació i impulsar un grup motor empresarial. Es tractaria d’incorporar empreses punteres a títol individual, el que es coneix com a empreses “tractores”.

El propòsit és obrir i promoure una major implicació directa d’aquelles empreses que mantenen algun tipus de relació amb els projectes que es duen a terme dins de l’Associació amb l’objectiu, com ha explicat el president de l’Associació i Alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs “de donar un pas més en la tasca, molt cops discreta i silenciosa, de seguir promovent les potencialitats d’aquesta àrea provocant sinergies entre tots els actors implicats per tal de generar activitat econòmica i ocupació estable i de qualitat” el que en definitiva és “procurar una millora del nivell de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

Monràs també va anunciar que “també estem treballant en l’anomenada economia circular en el sentit de donar una major fortalesa a les empreses ubicades al nostre territori, ja que moltes vegades, per desconeixement, encarreguem productes a l’exterior quan els produeixen empreses de casa”.

Durant aquesta Comissió Executiva també es va acordar avançar en la posada en marxa del Grup Hub B30 com a espai competitiu de manufactura avançada o arribar a punts de col·laboració concrets amb la Diputació de Barcelona per tal de reforçar l’eina Núvol B30 amb l’objectiu d’alliberar als ajuntaments del manteniment, la gestió i el cost de les bases de dades.

Així mateix, també es vol continuar amb la tasca d’aproximació entre les empreses especialitzades en la cadena dels biosensors i els sectors productius i assistencials, com ara els hospitals, per potenciar projectes de cooperació mutu.

Barberà del Vallès forma part d’aquesta associació i participa de totes les activitats que s’organitzen i que fomenten i reforcen la presencia empresarial i el seu desenvolupament al territori. 

Fotografia d’arxiu