L’atur registrat es redueix de forma rellevant

L’Ajuntament de Barberà del Vallès, agent actiu en la creació d’ocupació 

La reducció de l’atur registrat al març ha estat rellevant, amb 72 persones menys, -3,5%. S’ha assolit la xifra de 1.965 persones, per sota les 2.000, com no succeïa des de fa nou anys.

Així, la disminució de l’atur registrat s’ha accelerat en el darrer any, amb 425 persones menys des de març de 2016, el que suposa, en termes relatius, un rellevant -18%, és a dir, gairebé de cada cinc persones aturades de fa un any ara n’hi ha una menys.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès és un agent actiu en la creació d’ocupació amb la seva aportació, com a exemple la partida pròpia per al Foment de l’ocupació.

Així mateix, mitjançant la Fundació Barberà Promoció, es gestiona els programes de foment a la contractació de persones aturades amb contractes laborals de com a mínim 6 mesos subvencionats per diverses institucions. Només al segon semestre de l’any anterior, 59 persones foren contractades per aquests programes; 14 subvencionats per l’AMB; 19 per la Diputació de Barcelona; i 26 per la Generalitat de Catalunya, 10 dels quals joves amb contracte de pràctiques.

També es gestionen programes amb bonificacions a la contractació per a persones desocupades, per part d’empreses i autònoms. Com a resultat s’ha aconseguit un total de 21 contractes, 14 dels quals han estat subvencionats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en 6 mesos, donat que les empreses acaben fent la contractació fins a 12 mesos en total. És a dir, 14 persones gaudiran d’un contracte de 12 mesos, 6 dels quals han estat subvencionats.