L‘Auditori Maria Feliu acull el passi del documental ’Amazona’

Les entrades ja es poden passar a recollir per la consergeria del Casal de Cultura.

El passi d’aquest documental es troba emmarcat en l’adhesió que l’Ajuntament de Barberà ha realitzat amb DocsBarcelona, una de les xarxes més grans del món especialitzada en el cinema documental.

El proper dimarts, 27 de febrer, l’Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès acollirà el primer passi de tot un seguit de documentals que ofereix DocsBarcelonala xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental, i a la qual s’ha adherit el consistori barberenc.

Es tracta de la projecció d’ ‘Amazona’, documental colombià nominat als Premis Goya 2018 com a Millor Pel·lícula Iberoamericana, i un dels documentals que més va agradar entre el públic assistent  a les sales de DocsBarcelona durant l’any 2017.

Després de la projecció es farà un debat conduït per la politòloga i professora de Ciències Polítiques de la Universitat de Girona, Gemma Ubasart i González.  Ubasart és tertuliana habitual en diferents mitjans de comunicació.

Sinopsi

Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i el seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides; necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat. El viatge a les profunditats de l’Amazones li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa.

Una història fascinant entre dues dones, mare i filla, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d’un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

Sobre la direcció

Clare Weiskopf és una directora de cinema i periodista centrada en temes socials, des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la música cúmbia a Amèrica Llatina i Europa. Ha guanyat dos cops el Premi Nacional de Periodisme Simón Bolívar de Colòmbia i va ser seleccionada per la IDFAcademy i Dok.Incubator. Recentment ha dirigit dues sèries documentals, 2012: Chronicles of the End of the World i Los Colores del FutbolAmazona és el seu primer llargmetratge.

Més dades

  • Entrada gratuïta. Aforament limitat.
  • No recomanada per menors de 7 anys
  • Obertura de portes: 18.30h

Condicions d’accés

  • Per poder accedir a la sala cal disposar d’entrada. Aquesta es podrà recollir des del dilluns anterior a la setmana de la projecció, és a dir, 9 dies abans, a la consergeria del Casal de Cultura en el seu horari habitual de dilluns a divendres i fins a 15 minuts abans de la projecció.
  • Es podran recollir un màxim de 4 entrades per persona.
  • No es permetrà l’entrada un cop iniciada la projecció.
  • Els menors de 16 anys han de venir acompanyades per un familiar adult o tutor/a legal.

Acte: Documental ‘Amazona’

Dia: dimarts, 27 de febrer

Hora: 19h

Lloc: Auditori Maria Feliu

c/ Nemesi Valls, 35

08210 – Barberà del Vallès

Més informació a:www.bdv.cat/DocsBarcelona

Font: Ajuntament de BdV