El LECXIT: un projecte d’èxit a Barberà!

El LECXIT és un projecte de la Fundació Jaume Bofill en col·laboració de La Caixa que treballa per assolir l’èxit educatiu dels infants fomentant l’interès per la lectura en català de manera lúdica.

Aquest foment de la lectura en català es fa gràcies a les persones voluntàries i a les entitats que acullen el projecte a la ciutat: el Servei Ciutadà d’Acolliment dels Immigrants, l’AMPA de l’Escola del Bosc i l’AFA de l’Escola Marta Mata.

El projecte es va iniciar com a programa pilot a Barberà del Vallès el curs 2014-15 amb la participació d’infants de l’Escola Pablo Picasso i s’ha anat consolidant fins el dia d’avui, sumant-s’hi també a l’activitat les escoles Marta Mata i del Bosc.

El nombre de participants, tant alumnat com voluntariat, ha augmentat en els darrers anys fins a arribar a consolidar-se. En el programa pilot (curs 2014-15) hi van participar tres infants i tres persones voluntàries. La bona experiència del programa pilot va fer que el curs 2015-16 augmentés el nombre de participants fins arribar a una trentena d’infants i un total de trenta-quatre persones voluntàries al llarg del curs. El curs 2016-17 van ser quaranta-quatre infants i quaranta-quatre persones voluntàries les que van participar en el LECXIT.

El perfil majoritari del voluntariat del LECXIT és el de noies i nois estudiants de batxillerat dels instituts de La Romànica i de Can Planas, tot i que també hi participen ciutadans i ciutadanes de Barberà del Vallès. Les sessions es desenvolupen, majoritàriament, a la Biblioteca Esteve Paluzie per tal de fomentar l’ús del servei als infants i a les seves famílies.

Font: Ajuntament de BdV