L‘emotiva carta de la mare d’en Gabriel al menut: «M’agradaria creure en miracles per poder-te veure durant un minut»

Pot ser que per a Patricia Ramírez el Dia de la Mare s’hagi convertit en un dels dies més durs. Potser no i tots són igual de complicats des que Ana Julia Quezada li arrabassés per sempre dels seus braços al petit Gabriel Cruz. Però avui Patricia ha volgut escriure-li una commovedora carta al seu fill.

En ella, Patricia relata cada moment que encara sent al seu fill a prop: “de vegades et sento murmurant-me que m’acosti a tu a través dels records, i és per això que negant-me a perdre’ls, intento escriure’t diàriament explicant-te cosetes noves de les quals faig, i rememorant amb tu els nostres petits moments, els nostres llocs comuns”, escriu.
També explica el que ha sentit en un dia com el Dia de la Mare: “Hi ha una part de mi que se sent més mare teva que mai, que està xopada de tu a tota hora, en cada pensament, i et veu en cada nen/a, en la mar, en les rambles, en el meu llit a la nit… Després està l’altra (sabia que abans d’acabar d’explicar-te m’ho anaves a preguntar) en la qual et busco per abraçar-te i no puc fer-ho com abans. En la qual busco la teva olor i emborratxar-me de tu tenint por a perdre-ho per sempre. En la qual escolto la teva veu, la teva ‘xau, xau, xau’ i em pregunto si els àudios els podré guardar tota la vida”.

“Com m’agradaria creure en els miracles i viure’t solament un minut més”.

“Sé que t’alegraria saber que, juntament amb papà, ens estem encarregant que no s’esmenti a la bruixa dolenta, i farem tot el possible perquè no pot fer mal mai més. Sabem que prefereixes veure gestos d’alegria i amor en els quals la teva essència es vegi reflectida”, escriu sobre l’assassina de Gabriel, Ana Julia Quezada.

I la carta finalitza fent esment a tot el suport rebut en aquests durs moments: “No estic sola, el meu nen, hi ha molta bona gent que ens ajuda des de diferents llocs, t’ajuden a tu i així ens protegeixen a tots. Segur que després de tot el que t’he explicat ja no t’estranya que s’escolti tant la cançó de Girasols. Queda tranquil i descansa. Està tot ben i demà serà un bon dia, el meu nen. Ens veiem en els nostres somnis”, afirma.

“Ara sona ‘Glòria a tu’ de Rosarillo. L’escolto i de sobte al meu cap se’m ve confessar-te que sé que haig de viure amb els teus records. Però hi ha una part de mi que espera tornar a veure’t, escoltar-te, sentir-te, més enllà, en un miracle. Déu! Com m’agradaria creure en els miracles i viure’t un minut, solament un minut més”, confessa Patricia en la carta que ha fet pública a través dels mitjans.

En la carta, escrita a cor obert, Patricia també recorda com va ser fa un any el Dia de la Mare al costat d’ell, confessant-li que encara porta aquesta “pulserita negra” que ell li va regalar: “Fa un any del dia que volies comprar-me la pulseritanegra per regalar-me-la pel meu dia. Et ‘conchavaste’ amb la iaia Luisa i les perruqueres, perquè ningú sabés que estaves ajuntant dinerito, perquè volies que fos un regal molt teu”, recorda.

Cada paraula de Patricia desprèn tendresa, moments viscuts feliços i divertits al costat del petit, com la part en la qual recorda: “Et diria ‘et vull’ i el teu respondries: ‘Jo més’ -t’imagino en to baixet i somrient-, ‘infinit!’, jo et respondria, ‘més infinit elevat a l’infinit’. Després ens quedaria el silenci enamorat i ens acomiadaríem”.

Diverses Fonts