L‘empresa Houghton de Barberà fa el salt a l’Àfrica

L’empresa química Houghton amb seu a Barberà del Vallès comença a operar a l’Àfrica. Així, la companyia dedicada a la fabricació de productes químics per a la transformació de metalls, ha iniciat la seva activitat comercial a Sud-àfrica, amb l’objectiu de penetrar al continent, en especial a l’Àfrica Occidental, segons informa l’empresa en un comunicat.

Houghton Ibèrica també va iniciar exportacions al Japó l’exercici passat i, actualment, els seus productes es comercialitzen a més de 20 països. Les exportacions de Houghton Ibèrica van augmentar durant l’any passat un 10% i van ascendir a 18 milions d’euros, cosa que representa el 40% de la seva facturació global, que el 2017 va arribar a 43,5 milions.

Entre els factors que han contribuït a l’augment de les exportacions destacada el seu Centre d’Innovació Tecnològica, que desenvolupa fluids de tractaments tèrmics i refrigerants solubles que es comercialitzen en més de 4.000 indústries europees, especialment de l’automoció i l’aeronàutica.

La planta de Houghton ocupa una superfície de 16.600 metres quadrats en la que treballen 70 persones i es fabriquen unes 23.500 tones de fluids químics per any. Houghton Ibèrica forma part de Houghton Internacional, que té la seva seu a Philadelphia i compta amb una plantilla global de 2.000 treballadors.

Font: Via empresa