Les entitats barberenques donen suport a la Marató de TV3

L’AFA de l’Escola Miquel Martí i Pol; la Coral A Quatre Veus; la Coral Infantil de l’Elisa Badia; i la Colla de Diables de Barberà col·laboren un any més amb la iniciativa solidària.

Diverses associacions de Barberà del Vallès tornen a col·laborar un any més per recollir fons per la Marató de TV3 que aquest cop es dedica a sensibilitzar i donar impuls econòmic a treballar per fer front a l’ictus i les lesions medul·lars cerebrals traumàtiques.

Les activitats on podeu participar són:

Diumenge, 4 de desembre

De 10 a 14h a la pista de bàsquet del Parc Europa

Tallers infantils, Masterclass de ball, xocolatada, Rifa solidària i sorteig d’una samarreta del Barça (13h). Organitza: Afa de l’Escola Miquel Martí i Pol.

Divendres, 16 de desembre

20.30 a l’Auditori Maria Feliu

Concert de Santa Llúcia. Audició a càrrec de la Coral A Quatre Veus amb la direcció de Marc Alguersuari i la Coral Infantil Elisa Badia  dirigida per Ana Luque. Organitza: Coral A Quatre Veus.

Diumenge, 19 de desembre

De 8.30 a 19h a la plaça de la Vila

Dolç i Salat. Venda de pastissos dolços i salats i xocolatada desfeta. Organitza: Colla de Diables de Barberà.

L’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques centraran La Marató 2016

Divulgació, sensibilització i entreteniment es combinaran per obtenir els fons que permetran sensibilitzar i donar un important impuls econòmic a la recerca en l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques en la 25a edició de La Marató de TV3.

L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindrà una discapacitat -motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens i nenes conviuen amb una discapacitat causada per un ictus.

Al món, cada any, l’ictus afecta prop de 17 milions de persones i causa la mort de 6. És la primera causa d’incapacitat i, segons el personal expert, es convertirà en l’epidèmia del futur, ja que en tindran una de cada sis persones.

La Marató 2016 també tractarà les lesions medul·lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D’altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades d’aquest estat. Segons si la lesió és completa o parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus. En els últims anys, s’ha notat un canvi en la causa d’aquestes lesions d’origen traumàtic: han baixat les produïdes per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d’edat més avançada.