Les inversions del Ministeri de Foment al Vallès

El Ministeri de Foment prioritza la inversió en xarxa ferroviària que, hi destinarà el 73,7% de les inversions en infraestructures a Catalunya. L’Aeroport de Sabadell es troba entre les prioritats del govern de Madrid, i hi destinarà 200.000 euros en concepte de manteniment i suport.

D’altra banda, Madrid ha escoltat les peticions de Santa Perpètua de Mogoda i hi invertirà 2.529.882 euros en la creació d’una nova estació de la línea R8. Renfe ja va anunciar al maig de l’any passat la licitació d’obres per aquesta estació, que donaria servei a la zona de la Granja Soldevila i als barris de Terrablanca i Can Folguera.

Un bypass ferroviari a Barberà del Vallès. Aquesta és la intenció del govern central, pel que ha encarregat un estudi pressupostant 50.000 euros. Aquesta obra hauria de permetre connectar la línea R4 amb la R8.

La inversió també contempla la continuació de les obres d’implantació d’un tercer carril entre Castellbisbal i Vila-seca, pel que es destinarien 319,6 milions d’euros. D’altra banda, el Quart Cinturó continua sent una prioritat pel govern de Sànchez, que hi destinarà un total de 491.000 euros.

Santa Perpètua de Mogoda s’invertiran 2.529.882 euros en la creació d’una nova estació de la línea R8. Renfe ja va anunciar al maig de l’any passat la licitació d’obres per aquesta estació, que donaria servei a la zona de la Granja Soldevila i als barris de Terrablanca i Can Folguera.

En aquest sentit, també es preveuen actuacions en estacions de Sabadell, Terrassa, Montcada i Reixac –entre les quals es troba el soterrament de les vies–, Cerdanyola i Ripollet, tot i que no han transcendit més detalls.

Font:ND