Per commemorar els 10 anys del projecte, el centre omplirà els carrers de Barberà d’escenificacions poètiques.

Del 7 al 15 de març l’Escola Miquel Martí i Pol sortirà al carrer per celebrar els seus 10 anys de Jornades Poètiques. Ho farà tot l’alumnat i la comunitat educativa del centre amb divertides escenificacions que volen recordar els temes poètics treballats en les 9 jornades anteriors.
L’Escola ha programat tot un seguit de dies i llocs i entitats de la ciutat on realitzar les escenificacions en les quals els i les alumnes de tots els cursos interpretaran les seves poesies segons les temàtiques d’anys anteriors com:
Bon Profit, Ens apropem a la poesia, Poemociona’t (emocions), Fantasia i literatura, L’art de crear escola, Poemari ‘La Fabrica’, El Poble; Interculturalitat amb Poesia arreu del món, i Homenatge a Miquel Martí i Pol Dona’m la Mà.
L’objectiu del projecte ‘Poesia al carrer’ és que tota la ciutadania pugui conèixer el projecte i gaudir de les interpretacions dels infants i joves de l’Escola.
El tret de sortida es realitzarà dilluns, 7 de març a les 9.45h on el curs de 3rA farà la seva interpretació a l’Escola Can Serra.
La resta del calendari és el següent:
Dilluns, 7 de març
9.45h – Escola Can Serra – Escenificació del curs 3r A
10h – Editorial Planeta – curs 3r C
10.30h – Mercadet – curs P
Dimarts, 8 de març
9.30h – CAP Rosa dels Vents – curs 2n A
10.30h – Biblioteca Esteve Paluzie – curs 1r A
11h – Font de la Dona plaça de la Vila – curs 3r B
Dimecres, 9 de març
9.30h – CAP Barberà – curs 2n B
10h – Llar d’Infants La Rodona – curs 4t A
10.30h – Institut La Romànica – curs P5 A
11h – Teatre Municipal Cooperativa – curs 1r B
Dijous, 10 de març
10h – Residència La Romànica – curs 6è A
11h – Plaça de la Vila – curs 5e A
15.30h – IEM Maria Reverter – curs P4A
Divendres, 11 de març
10h – Llar d’Infants La Blava – curs 4t B
10.30 – Mercat Municipal Onze de Setembre -curs P3 A
11h – Residència Sophos – curs 6è B
Dilluns, 14 de març
9.30 a 12h – Institut Can Planas – curs P5 B
10h – Estació de Rodalies Renfe – curs 5è B
10.30h – Oficina d’Atenció Ciutadana (Ajuntament) – curs P4 B
El recital poètic que com sempre clou les jornades es faran els dies 17 i 18 de març a l’Escola on es convidarà a tota la comunitat educativa i famílies a gaudir del muntatge realitzat on passarà per l’escenari del centre tot l’alumnat de tots els cursos.
Destacar que el projecte de poesia al carrer s’ha treballat conjuntament amb el personal docent de música i educació física, així com diferents persones expertes en interpretació poètica, que han ajudat a preparar les escenificacions.
El centre un cop finalitzin les jornades poètiques confeccionarà una revista amb fotografies i tots els poemes creats que seran lliurats a totes les famílies.